Ništa od izručenja Hrvatskoj: Mamić pušten na slobodu

© Foto : snimak ekrana/JutjubZdravko Mamić
Zdravko Mamić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Čelnik FK Dinamo Zdravko Mamić na današnjem ročištu pred Sudom BiH u Sarajevu izjasnio se da je protiv izručenja Hrvatskoj, a posle 12 sati pušten je na slobodu.

Sud BiH doneo je odluku o obustavljanju postupka izručenja Mamića Hrvatskoj, prenela je Fena.

„Sud je utvrdio da je gospodin Mamić državljanin BiH i da ugovorom o izručenju između Hrvatske i BiH u ovom slučaju nije predviđena mogućnost izručenje“, rekao je Mamićev advokat Zdravko Rajić.

Rajić je istakao da je, što se tiče zahteva Hrvatske za izručenjem, odnosno zahteva Interpola za hapšenjem, postupak okončan.

To, kako je dodao, znači da je Mamić slobodan čovek i da se može slobodno kretati po BiH.

Zdravko Mamić - Sputnik Srbija
Uhapšen Zdravko Mamić

Mamić je jutros na ročištu u sarajevskom sudu rekao da je ponosan što je državljanin BiH i ponovio da ne želi izručenje u Hrvatsku, jer mu tamo neće biti zagarantovano pošteno suđenje.

Na ročištu su potvrđeni osnovni podaci o njegovom identitetu, te je utvrđeno da mu je prebivalište u Tomislavgradu, a da ima i matični broj u Bosni i Hercegovini, što je, kako odbrana tvrdi, konačan dokaz da je državljanin BiH.

„Ponosan sam što sam državljanin Bosne i Hercegovine“, rekao je Mamić sudiji Suda BiH Tatjani Kosović.

Mamić je uhapšen u četvrtak u Međugorju, u BiH, po poternici Hrvatske, gde je prvostepeno osuđen na 6,5 godina zatvora zbog malverzacija u sportu.

Tanjug

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala