Prosinečki: Hrvatska može daleko, Srbija ima tešku grupu

CC BY 3.0 / Vikipedija / Robert Prosinečki
Robert Prosinečki - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nekadašnji jugoslovenski fudbalski reprezentativac, Hrvat Robert Prosinečki, ocenio je da je pred Srbijom težak zadatak da prođe grupu na Mundijalu, u kojoj su Brazil, Švajcarska i Kostarika, ali da ima šanse da prođe u nokaut fazu.

Prosinečki je upravo rivala Srbije — Brazil, označio kao glavnog favorita za osvajanje titule prvaka sveta na šampionatu u Rusiji.

„Svetski prvak se traži između tri ili četiri reprezentacije. Prvi favorit mi je Brazil, Nemci su uvek tu, zatim slede Francuzi i Španci. Iako mnogi svrstaju Argentinu među favorite, po mom mišljenju, oni to nisu“, rekao je Prosinečki za portal „Kliks“ iz BiH, čiji je selektor reprezentacija.

Dušan Dule Savić - Sputnik Srbija
EKSKLUZIVNO Posle Morinja, finale Mundijala za Sputnjik predviđa Dule Savić! (video)

Član hrvatske reprezentacije koja je bila treća na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. smatra da je sadašnja selekcija sazrela da napravi veliki uspeh.

„U reprezentaciji Hrvatske su igrači koji igraju u najboljim klubovima na svetu. Sazreli su i u Hrvatskoj se puno očekuje od njih, mislim da će proći grupnu fazu, a posle toga sve je moguće. Zavisi i od toga koji će završiti u grupnoj fazi, ukoliko Hrvatska bude prva u grupi, onda može jako daleko da dogura.“

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Real Madrida i Barselone dotakao se i šansi reprezentacije Srbije.

„Nažalost, imaju puno težu grupu od Hrvatske. Tu je Brazil favorit, ne samo grupe, pa Švajcarci koji su godinama u samom vrhu svetskog i evropskog fudbala i koji imaju odličnu reprezentaciju. Potom imamo Kostariku, koja je uvek nezgodna. Pred Srbijom je težak posao, ali šanse uvek postoje“, zaključio je fudbaler, koji se sa Zvezdom popeo na krov Evrope i sveta.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala