Čepurin: Srbija ne može da izgubi jer je talisman Mundijala — „vučić“ (foto)

© Sputnik / Radoje PantovićAmbasador Rusije Aleksandar Čepurin u Ruskom domu
Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin u Ruskom domu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin priredio je prijem u Ruskom domu povodom početka Mundijala u njegovoj zemlji i poručio da je uveren kako će i ruski i srpski tim proći u drugu fazu takmičenja.
Ruska navijačica - Sputnik Srbija
Spektakl u Moskvi: Otvaranje Svetskog prvenstva u fudbalu 2018.

U Ruskom domu u Beogradu svečano je obeleženo otvaranje Svetskog prvenstva u fudbalu koje se održava u Rusiji. Pored mnogobrojnih gostiju ceremoniji su prisustvovali i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin, generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, ambasadorka Brazila Izabela Kristina de Azevedo Hejvert, kao i ambasador Kube Gustavo Trista.

Tom prilikom Čepurin je rekao da je uveren da će i ruska i srpska reprezentacija proći u drugu fazu takmičenja i poželeo da Srbija i Rusija pokažu dostojanstvenu i lepu igru.

„Rusija i Srbija imaju veliku prednost, jer su obe reprezentacije ušle u uži izbor od 32 tima na Svetskom prvenstvu. Nadamo se da će obe reprezentacije izaći iz grupe“, rekao je on. 

© Sputnik / Radoje PantovićAmbasador Rusije Aleksandar Čepurin u Ruskom domu
Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin u Ruskom domu - Sputnik Srbija
Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin u Ruskom domu

Čepurin je istakao i da Srbija ne može da igra loše jer je talisman i maskota Mundijala— „vučić“, odnosno „Zabivaka“ — zvanična maskota Svetskog prvenstva u fudbalu 2018, i sigurno će doneti sreću Srbiji.

„Verujem da će Srbija proći dalje i da će onda predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i drugi predstavnici srpskog rukovodstva, otići u Moskvu da gledaju utakmice“, istakao je.

Ruski ambasador je pozvao sve da tokom Mundijala budu gosti Ruskog doma gde će se organizovano gledati sve utakmice, a gosti će moći i da pogledaju posebnu izložbu „Odbrojavanje“ koja je posvećena stadionima na kojima se igraju utakmice.

© Sputnik / Radoje PantovićPripreme za praćenje prenosa otvaranja SP 2018 u Ruskom domu
Pripreme za praćenje prenosa otvaranja SP 2018 u Ruskom domu - Sputnik Srbija
Pripreme za praćenje prenosa otvaranja SP 2018 u Ruskom domu

Prijemu je prisustvovao i izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, generalni sekretar Predstavništva Nikola Selaković, koji je zahvalio na lepim rečima i rekao da je uveren da će Mundijal krasiti sve što krasi sport.

„Fer-plej, borba neprestana, sa srcem na terenu. Uveren sam da će Srbija dati svoj maksimum. Neko kaže da je uspeh što smo već tamo, ali verujem i da možemo više. Čestitam Rusiji na svemu što su uradili i verujem da ćemo videti najbolje organizovan Mundijal“, rekao je Selaković.

Inače, Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. godine otvorio je Predsednik Rusije Vladimir Putin obraćanjem navijačima na stadionu „Lužnjiki“. Tom prilikom rekao je da ljubav prema fudbalu ujedinjuje ceo svet u jednu reprezentaciju nezavisno od jezika, tradicije, vere i ideologije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala