Uznemirujuća poruka zemalja Kvinte Prištini: Još nije vreme

© AP Photo / Visar KryeziuNavijači tzv. Kosova
Navijači tzv. Kosova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je da su zemlje Kvinte savetovale Kosovo da za sada ne aplicira u članstvo u Savetu Evrope, jer nema dovoljnu podršku.
Bedžet Pacoli - Sputnik Srbija
Pacoli: Dačić mi stalno podmeće nogu

On je to saopštio članovima odbora za spoljne poslove kosovske skupštine, gde je podneo izveštaj, prenosi „Zeri“. Pacoli je dodao da će Kosovo uskoro aplicirati za članstvo u Interpolu i da njegovo ministarstvo naporno radi na prikupljanju priznanja nezavisnosti Kosova.

On je tražio od pomoćnice generalnog sekretara UN za mirovne operacije Bintu Keite promenu formata rasprava o Kosovu, odnosno smanjenje broja sednica SB na tu temu, piše prištinska „Epoka e re“.

„Svestan sam da nemate mogućnosti da izmenite dinamiku Saveta bezbednosti UN, ali sadašnji format rasprava bi trebalo promeniti. Broj sjednica bi trebalo smanjiti sa četiri na jednu ili dve godišnje. Naša želja je da ih uopšte ne bude ili da budu držane kao debate iza zatvorenih vrata“, rekao je Pacoli.

Uz to, Pacoli je rekao da budžet Unmika ne bi trebalo da se troši u političke svrhe, preneto je u današnjem Unmikovom pregledu štampe. Pacoli je na sastanku sa zvaničnicom UN naveo i da je Kosovo zahvalno za „ulogu i doprinos UN tokom procesa izgradnje države“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala