Volonterka iz Srbije na SP 2018: Ne zanimaju me antiruski mitovi, Rusi su divni

© Sputnik / Maxim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaVuk Zabivaka, maskota Svetskog prvenstva u fudbalu 2018.
Vuk Zabivaka, maskota Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na Svetskom prvenstvu u fudbalu angažovano je više od 17.000 volontera, koji će raditi u 15 centara u svih 11 ruskih gradova u kojima se održavaju utakmice. Među njima ima i volontera iz Srbije.
Aleksandar Vučić i Aleksandar Čepurin sa maskotama Mundijala u Rusiji - Sputnik Srbija
Vučić za Sputnjik: Ne planiram da idem na Mundijal, osim u jednom slučaju (video)

Nataša Dedović je menadžerka po struci, sada radi u osnovnoj školi, a u slobodno vreme voli da putuje i da volontira na sportskim događajima. I intervjuu za Sputnjik Nataša je govorila o mitovima, najlepšem ruskom gradu i šansama srpske reprezentacije da se plasira u plej-of.

Radili ste kao volonter na Olimpijadi u Sočiju. Kakve ste utiske poneli iz Rusije? Šta za vas znači biti volonter na sportskim događajima i kako je volontiranje uticalo na vaš život?

— Moje volontiranje je počelo na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, a pošto je to bila letnja Olimpijada, želela sam da radim i na Zimskoj, tako da je Soči bila idealna prilika dve godine kasnije. Volim sport kao i druženje i presrećna sam kada mi jave da sam primljena za takve događaje. Volontiram od tada skoro svake godine na nekom događaju, a ponekad i češće. Drago mi je što mogu sve to da postignem i pored mog posla. A što se tiče utisaka iz Rusije, ja Rusiju obožavam kao i sve u njoj. Iz tog razloga ovo će mi biti treći događaj u Rusiji

© Foto : Privatna arhivaVolonterka Nataša Dedović
Volonterka Nataša Dedović - Sputnik Srbija
Volonterka Nataša Dedović

Koji je krug vaših obaveza kao volontera? Čime ćete se baviti u Rusiji? U kom gradu ćete raditi?

— Ovog puta ću biti u Kazanju. Tu sam bila i prošle godine. Biću u medijskom timu volontera i imaću razne obaveze u medija centru i na stadionu, pre i posle utakmica. Znam da je ovaj grad svojevrsna sportska prestonica Rusije. Kazanj je jedno fascinantno mesto. Prelep je i živi je dokaz da svi ljudi, bez obzira na religiju, mogu živeti u slozi.

Da li se plašite mitova o Rusiji — priča o zlim ruskim navijačima itd.

Johan Krojf između dvojice urugvajskih defanzivaca na Mundijalu 1974. - Sputnik Srbija
Ovo je pet najboljih fudbalera koji su igrali na Mundijalima (video)

— Ja mitove ne volim i ne zanimaju me. Rusiju volim i volim da dođem u nju, a razni ljudi pričaju razne priče. Meni je bitno moje mišljenje koje sam stekla tokom boravka u toj zemlji. Rusi su divni i ljubazni ljudi.

Koji je vaš omiljeni ruski grad?

— Zasad je moj omiljeni ruski grad Soči, ali posle prvenstva idem u Sankt Peterburg, gde dosad nisam bila, tako da će se možda moje mišljenje promeniti. Soči je grad koji ima sve: i divnu klimu, i planine i more, a i to je bila moja prva poseta Rusiji, tako da je ceo taj doživljaj ostavio divan utisak na mene.

Za koga ćete navijati na SP 2018? Šta mislite o ruskoj reprezentaciji? Da li Srbija ima šanse da se plasira u plej-of?

Navijaću, naravno, za svoju zemlju — Srbiju, mada smo u teškoj grupi, tako da ja se nadam da će i pored toga uspeti da pobede barem nekoliko mečeva, a samim tim stići i do plej-of. Rusija ima dobar tim, ali kao i u svakom takmičenju, ne odlučuje samo jedan faktor da bi se stiglo do uspeha. Na kraju će pobediti tim koji nije samo najbolji, nego koji je imao i najviše sreće.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala