Vučić o blokadama zbog cene goriva: Živ se jedem...

© Sputnik / Radoje PantovićBlokada
Blokada - Sputnik Srbija
Pratite nas
Govoreći o protestima zbog velike cene goriva, koji su blokirali nekoliko gradova u Srbiji, Vučić kaže da se i on oseća krivim.
Ministar odbrane Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Auto-majdan: Vulin zabrinut, blokade liče na ukrajinski scenario

„Živ se jedem što sam, kao i obično, rekao — pustite ih da rade šta hoće, i što sam tako nešto javno rekao“, kazao je predsednik Srbije nakon otvaranja „Lidl“ centra u Novoj Pazovi.

On je prebijanje jednog građanina tokom blokade na Zrenjaninskom putu u Borči okarakterisao kao brutalno nasilje koje nije viđeno u Srbiji u poslednjih deset godina.

„Žalosno je da neki to sve žele da sakriju i prikažu kao incident. Kakav incident? Čovek je brutalno prebijen jer je postavio pitanje zašto to radite. Ti ljudi su sprečili ustavom zagarantovanu slobodu kretanja“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, dvojica od trojice muškaraca koji su uhapšeni zbog prebijanja jednog građanina, ali i krađe njegove torbice, krivično su gonjeni. „Sve neki fini svet, budućnost Srbije…“, prokomentarisao je Vučić.

„Živ se jedem što sam, kao i obično, rekao — pustite ih da rade šta hoće i što sam tako nešto javno rekao“, rekao je on i dodao da će, kada je reč o protestima zbog cene goriva, nadležni organi raditi u skladu sa zakonom i neće dozvoliti da se „tuku i prebijaju ljudi, a da se svi prave da se desio incident“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala