EKSKLUZIVNO Dokaz da Srbija u Rusiji tokom Mundijala ima poseban tretman (foto, video)

© SputnikGlumac Miloš Biković otvara Trg rusko-srpskog prijateljstva u Svetlogorsku
Glumac Miloš Biković otvara Trg rusko-srpskog prijateljstva u Svetlogorsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Svetlogorsku, gradu u kome je smeštena reprezentacija Srbije tokom održavanja Svetskog prvenstva u fudbalu, otvoren je Trg rusko-srpskog prijateljstva.

Trg su otvorili ministar kulture Kalinjingradske Andrej Germak, gradonačelnik Svetlogorska Andrej Tolmačov i srpski glumac Miloš Biković. On za Sputnjik kaže da su na memorijalnoj ploči ugravirana imena srpskih oficira i vojnika koji su služili u ruskoj carskoj vojsci.

Štand Kalinjingradske oblasti na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu danas je posetila i srpska delegacija, koju čine savetnik predsednika Vučića Dragutin Matanović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, član Gradskog veća Grada Beograda i predsednik Saveta za zapošljavanje Dragomir Petronijević, kao i glumac i producent Miloš Biković. - Sputnik Srbija
Nesvakidašnja čast Srbiji u gradu gde će biti „orlovi“

„Smatram da je ovo velika čast za Srbiju i našu reprezentaciju, zato što se Rusija ne ophodi na ovaj način prema drugim reprezentacijama. Jedina smo reprezentacija koja je dobila svoj skver, koji će i ostati pod imenom Trg rusko-srpskog prijateljstva“, rekao je Biković.

Tokom svečanosti, Germak i Tolmačov su zasadili brezu kao simbol Rusije, dok je Biković zasadio hrast, kao simbol Srbije. 

Gradovi-domaćini fudbalske reprezentacije Srbije biće Moskva, KalinjingradSamara.

Prvu utakmicu „orlovi“ će igrati 17. juna protiv Kostarike u na stadionu u Samari, šestom po veličini gradu Rusije.

Drugi meč će igrati na stadionu „Kalinjingrad“, 22. juna, protiv Švajcarske, a poslednji meč, koji se najviše i iščekuje, Srbija će igrati u ruskoj prestonici — Moskvi, na Spartakovom stadionu 27. juna protiv Brazila.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala