Sirijska vojska i ruska avijacija sprečile pokušaj proboja militanata u pravcu Palmire

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaBorac sirijske vojske na položaju u predgrađu Palmire
Borac sirijske vojske na položaju u predgrađu Palmire - Sputnik Srbija
Pratite nas
Proboj militanata u provinciji Homs je razbijen, likvidirano je petoro militanata, a ostali su se povukli u pravcu Tanfa koji su nelegalno okupirale SAD, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Američki vojnici u oblasti El Tanfa u Siriji - Sputnik Srbija
Sirija Americi: Napustite našu teritoriju, pa ćemo razgovarati

Sirijska vojska je uz podršku ruske vojne avijacije u ponedeljak sprečila proboj militanata iz sirijskog grada Tanfa (koji su okupirale američke snage) u pravcu Palmire, saopštio je ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji.

„Dana 11. juna ujutru na jugu provincije Homs sirijske vladine snage su uz podršku vazdušno-kosmičkih snaga Rusije sprečile pokušaj proboja militanata iz područja naselja Tanf u pravcu Palmire“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su sirijski posmatrački punktovi u oblasti planine Gurab otkrili veliku grupu terorista koja se „kretala u pikapovima sa teškim naoružanjem i na motociklima“.

Tokom sukoba „uz podršku avijacije vazduhoplovnih snaga Rusije proboj militanata je sprečen, a likvidirano pet militanata, pikap i jedan motocikl. Ostali militanti su se razbežali i vratili prema naselju Tanf koji su nelegalno okupirale SAD“, ističe se u saopštenju Centra.

Sirijska vojska u blizini Dejr el Zora - Sputnik Srbija
„Slobodna sirijska vojska“ i američki specijalci pripremaju provokaciju u Dejr el Zoru

Oni su objasnili da su pokušaji proboja terorista kod Tanfa redovni.

Jedna od američkih vojnih baza u Siriji nalazi se u garnizonu Tanf, gde se izvodi obuka i opremanje vojnika jedinica oružane sirijske opozicije. Izbeglički kamp Rukban nalazi se u „zoni bezbednosti“ pored američke vojne baze Tanf, koja je nezakonito raspoređena u aprilu 2017. godine pod izgovorom borbe protiv terorista.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala