Trampovi savetnici: Trudo nam je zabio nož u leđa

© REUTERS / Jonathan ErnstPredsednik SAD Donald Tramp i premijer Kanade Džastin Trudo
Predsednik SAD Donald Tramp i premijer Kanade Džastin Trudo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savetnici za trgovinu američkog predsednika Donalda Trampa poručili su da postoji „posebno mesto u paklu za svakog stranog lidera koji vodi lošu diplomatiju sa predsednikom Trampom, a potom na izlazu pokuša da mu zabije nož u leđa“, prenosi AP.
G7 u Kanadi - Sputnik Srbija
Fotografija sa samita G7 uzburkala internet

Jedan od savetnika, Piter Navaro, rekao je za „Foks njuz sandej“ da je upravo to pokušao da uradi kanadski premijer Džastin Trudo na kraju samita Grupe 7 (G7) u Kanadi.

Problem je nastao oko tarifa na čelik i aluminijum koje su SAD, između ostalog, uvele i Kanadi, kao i zbog Trudoove izjave novinarima da su se sve članice G7 složile oko zajedničkog saopštenja, navodi AP. Navaro je saopštenje, iz kojeg se Tramp povukao, nazvao „socijalističkim“.

Drugi Trampov Saradnik, Leri Kudlou, rekao je za Si-En-En da je Trudo Americi „zabio nož u leđa“, ocenjujući da Trudo nije uradio ništa korisno time što je rekao da Kanada mora da brani svoj stav i da su SAD odgovorne za problem sa tarifama.

Kudlou je poručio da Tramp neće dozvoliti kanadskom premijeru da ga remeti pred samit sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala