Sudbinu ruskog novinara rešavaju dva predsednika

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaUrednik portala RIA Novosti Ukrajina Kiril Višinski tokom suđenja u Hersonu
Urednik portala RIA Novosti Ukrajina Kiril Višinski tokom suđenja u Hersonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin je saopštio da je tokom telefonskog razgovora sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom razgovarao o predaji zatvorenika, uključujući rukovodioca portala RIA Novosti Ukrajina Kirila Višinskog.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Rusija nije izlazila iz G8 — svi ste dobrodošli u Moskvu!

„Još je rano govoriti kako će to pitanje biti rešeno. Uzdržao bih se od komentara, pre svega, kako ne bih narušio ili omeo (rešavanje pitanja)“, rekao je Putin na pres-konferenciji na kraju samita ŠOS-a.

On je naveo da je inicijativa za razgovor sa Petrom Porošenkom došla od ukrajinske strane. Ruski predsednik je u tome video želju za realizacijom Minskog sporazuma.

Saradnici Službe bezbednosti Ukrajine su 15. maja upali u kancelariju u kojoj rade dopisnici RIA Novosti u Kijevu i izvršili pretres. Istog dana u Kijevu je uhapšen Kiril Višinski, koji je osumnjičen za podršku samoproglašenim republikama Donbasa i za veleizdaju. Sud u Hersonu odredio je novinaru pritvor od 60 dana, bez mogućnosti puštanja uz kauciju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala