Samoubistvo u Meki: Francuz skočio s krova Velike džamije (uznemirujući video)

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Uđi u bazu fotografijaKaba, Meka
Kaba, Meka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Strani državljanin koji je bio na hadžiluku u Meki je skočio s krova Velike džamije i umro je na licu mesta, saopštila je agencija Saudijska novinska agencija (SPA) koja je prenela saopštenje lokalne policije. Navodni snimak incidenta objavio je turski dnevni list Sabah.

Muškarac je skočio u smrt u Velikoj džamiji u petak uveče, prenosi SPA. Njegovo telo je odmah poslato u lokalnu bolnicu, a istraga o incidentu i motivima je u toku. Nije bilo izveštaja da li je bilo drugih povređenih.

Snimci koji navodno pokazuju da je telo palo u grupu hodočasnika nedaleko od Kabe, kamene strukture u centru najznačajnije džamije islama, objavio je Daily Sabah. Nakon pada hodočasnici su se brzo udaljili od tijela samoubice.

Iako identitet muškarca nije objavljen, postoji nekoliko informacija o tom pitanju. „Dejli tajms“ kaže da je žrtva imala 35 godina, a „Dejli Sabah“ izveštava o lokalnim medijima da je 26. godišnji francuski državljanin koji se prešao u islam.

Incident se desio tokom mjeseca posta Ramazana, kada hiljade Muslimana dolaze u Veliku džamiju. Samoubistvo se smatra velikim grehom u islamu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala