Boka Kotorska: Oštećene kuće, bolnica, avioni — spremni prihvatni centri (foto)

© Sputnik / Goran RadulovicBura
Bura - Sputnik Srbija
Pratite nas
U nevremenu koje je protekle noći pogodilo Herceg Novi oštećeno je pedesetak kuća, a za sve porodice kojima su tokom nevremena oštećeni domovi organizovan je prihvatni centar u dvorani Sportskog centra Igalo.

Velika šteta pričinjena je bolnici Meljine, gde je oštećen krov rendgenskog odeljenja, polomljena stakla, porušena stabla u parku.

Pijavica - Sputnik Srbija
Tivat: „Pijavica“ prevrtala avione od šest tona na aerodromu

Kratkotrajno nevreme koje je sinoć zahvatilo Tivat oštetilo je dva manja aviona koja su bila parkirana na platformi Aerodroma Tivat, prenosi RTCG.

„Reč je o avionima teškim preko šest tona, koje je zahvatila pijavica, što dovoljno govori o jačini nevremena“, navodi se u saopštenju Aerodroma Crne Gore.

Olujni vetar brzine od više od 100 kilometara na čas, zahvatio je Boku rano jutros, nešto pre tri sata.

U Herceg Novom pijavica je zahvatila Meljine, Pode i Kamenare.

Meljine su po prvim nalazima sa terena hercegnovske Komunalne policije najgore prošle.

Kako prenosi Radio Jadran, i dobar deo Bolnice Meljine je stradao i kako navode tamo je sada skoro vanredno stanje. Potpuno je demolirana pumpa, kvantaška pijaca, velika su oštećenja i na vatrogasnom domu, porušeni su bilbordi, stambeni objekat je stradao iznad Bolnice Meljine, kao i ograda bolnice.

​Vetar je okrenuo na krov i dva automobila, a nezvanično jedan meštanin je povređen. Dosta stabala i granja je polomljeno i završilo na putu, pa su komunalci intervenisali više puta.

U Podima je vetar otkrio tri kuće, a krovovi su najviše stradali i u Kamenarima, gde je pao i stub od struje. Bez napajanja su ostali neki delovi opštine.

Biće formirana opštinska komisija za procenu štete.

​I u Baru je nevreme izazvalo štetu.

„Jak južni vetar sinoć je, odmah nakon ponoći, podigao talase koji su dostizali 4-5 metara. Nevreme je u Čanju potopilo brodić za prevoz turista“, kazao je za Radio Bar Slavko Babović, mještanin Canja.

Štete ima i na plažama, ali su vlasnici brzo reagovali i sklonili plažni mobilijar.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala