Italija o sankcijama Rusiji: Mi smo za dijalog

© Sputnik / Aleksandar MilačićZastave EU i Italije
Zastave EU i Italije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Italija se zalaže za dijalog o pitanju sankcija protiv Rusije i s ostalim partnerima iz G7 će razmotriti tu temu u okviru samita „Velike sedmorke“ u Kanadi, izjavio je italijanski premijer Đuzepe Konte na marginama sastanka.

Samit „Velike sedmorke“ održava se 8. i 9. juna u kanadskom Kvebeku.

Đuzepe Konte - Sputnik Srbija
Premijer Italije podržao Trampov predlog da se Rusija vrati u G8

„Kada je reč o sankcijama, mi smo za dijalog. Posebno pažljivo pratimo to da se one ne odraze negativno na rusko civilno društvo. Bila bi greška da se ono izloži pritisku“, rekao je Konte na konferenciji za novinare, navodeći da je Italija uvek doprinosila učešću Rusije u „Velikoj osmorki“.

„Italija će sada razmotriti stavove koji će biti ispoljeni, tek treba da počne samit. U kontaktu s drugim partnerima napravićemo procene, ali postoji zajednički osećaj za otvorenost prema dijalogu. To ne znači da treba da narušimo primećeni progres, koji je, pored ostalog, povezan s ispunjavanjem odredbi Minskog sporazuma“, naveo je Konte odgovarajući na pitanje da li će Italija uložiti veto na produžavanje sankcija Rusiji.

​Konte je ranije podržao predlog predsednika SAD Donalda Trampa da se Rusija vrati u G8. „Saglasan sam s predsednikom Trampom, Rusija treba da se vrati u 'Veliku osmorku'. To je u zajedničkom interesu“, napisao je Konte na svom nalogu na Tviteru. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala