Katar o pretnjama Saudijske Arabije: Naše je pravo da od Rusije kupimo S-400

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaRaketni sistem S-400
Raketni sistem S-400 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Katar u potpunosti odbacuje pretnje Saudijske Arabije u slučaju da od Rusije dobije protivvazdušne sisteme S-400, to je njihovo suvereno pravo i pitanje isključivo Katara i Rusije, izjavio je katarski ambasador u Moskvi Fahid el Atija.
Protivvazdušni raketni sistem S-400 - Sputnik Srbija
Od koga je saudijski kralj dobio mig kad je Kataru zapretio ratom — zbog S-400

„Načuli smo takve tvrdnje u svetskim medijima, ali Katar se pridržava principa suvereniteta svih zemalja i njihovog prava da se brane i sklapaju legitimne ugovore sa drugim zemljama. Čak i da su pretnje Saudijske Arabije istinite, mi ih odbacujemo u potpunosti“, rekao je on.

Atija je naveo i da je Katar sa Rusijom uvek sarađivao u svim pitanjima, samim tim i u pitanju odbrane, i da Katar namerava da pojača svoje kapacitete u toj oblasti.

„Niko nema prava da se meša u unutrašnja pitanja Katara i Rusije i u naše suvereno pravo“, istakao je on.

Prethodno je ambasador Katara obećao da će Doha sa Moskvom razgovarati o mogućoj kupovini ruskih PVO sistema, dok su mediji potom pisali da bi predmet razgovora najverovatnije bio S-400.

Rusija i Katar su prošle godine potpisali međudržavne sporazume o vojno-tehničkoj saradnji i to za vreme posete ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua Dohi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala