Bagdad: U eksploziji najmanje 18 mrtvih, povređeno 90 ljudi

© Foto : Twitter/ Syria & Iraq News ‏Spasioci i vatrogasci na mestu eksplozije u centru Bagdada
Spasioci i vatrogasci na mestu eksplozije u centru Bagdada - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najmanje 18 osoba je poginulo, dok je više od 90 ljudi povređeno u eksploziji koja se u sredu dogodila u četvrti Sadr siti u Bagdadu, navode izvori iz iračke policije.
Pripadnici policije patroliraju u predgrađu Pariza Obervijer - Sputnik Srbija
Eksplozija u Strazburu, povređeno 11 osoba

Na fotografijama sa lica mesta vide se uništeni automobil i zgrada, kao i rođaci žrtava u suzama, prenosi danas Rojters.

Portparol iračkog Ministarstva unutrašnjih poslova naveo je, u kratkom saopštenju, da je eksploziju izazvala detonacija sakrivene municije i da su bezbednosne snage pokrenule istragu.

Municija je bila uskladištena u jednoj džamiji, a do eksplozije je došlo tokom njenog prenošenja u automobil koji je bio parkiran u blizini, navodi neimenovani policijski izvor.

Nešto ranije je državna televizija prenela izjavu portparola iračkog Ministarstva unutrašnjih poslova koji je eksploziju opisao kao „terorističku agresiju na civile“ u kojoj, kako je rekao, ima ubijenih i ranjenih.

Vlasti zasad nisu dale objašnjenje o razlikama između dva saopštenja, a nisu objavile ni zvanične podatke o žrtvama.
Sadr siti je uporište nacionalističkog sveštenika Moktade el Sadra, čiji je politički blok pobedio na parlamentarnim izborima 12. maja.

Inače, irački parlament je u utorak naložio ponovno prebrojavanje glasova.

U maju su dve improvizovane bombe bačene na sedište Iračke komunističke partije, koja je deo Sadrovog bloka, podseća britanska agencija.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala