Prilepin: Zadovoljan sam Putinovim odgovorom o Donbasu

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaZahar Prilepin
Zahar Prilepin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski pisac Zahar Prilepin izjavio je da je zadovoljan odgovorom ruskog predsednika Vladimira Putina na pitanje koje mu je postavio tokom „Direktne linije“, zaključivši da je čuo ono što je i želeo.
„Direktna linija“ sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom - Sputnik Srbija
„Direktna linija“ — Putin: Jedan na polju nije vojnik

Prilepin se ruskom predsedniku obratio kao savetnik lidera DNR i oficira armije samoproglašene republike. On je govorio o strahovanjima u Donbasu da će ukrajinska vojska početi vojnu operaciju tokom Svetskog prvenstva u fudbalu koje se od 14. juna do 15. jula održava u Rusiji. 

Putin je, odgovarajući Prilepinu, rekao da se nada da napada neće biti, ali je istakao da će u slučaju takvog razvoja događaja „posledice za ukrajinsku državnost biti ozbiljne“. 

„Prvi ključni momenat je da u slučaju napada Ukrajina rizikuje da izgubi svoju državnost. Drugi ključni momenat je da se narod Donbasa neće uplašiti, on je napravio svoj izbor i ne bira kijevsku vlast, što na svaki način podvlači legitimnost izbora Donbasa. Treće tačka – Rusija čini sve što može da situacija ne bi krenula po kijevskom scenariju. One stvari koje su meni važne, čule su se“, zaključio je ruski pisac. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala