Šta znači izjava šefice EU na Kosmetu da su napadi na Srbe „milo za drago“

© AFP 2023 / Armend NIMANI Kosovska policija
Kosovska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpska lista pozvala je zvaničnike EU da javno objasne izjavu šefice Kancelarije EU na Kosmetu Natalije Apostolove da etnički motivisani napadi na kosovske Srbe „počinju da izgledaju kao milo za drago“.
Policija tzv. Kosova - Sputnik Srbija
Novi incident: Napad na srpsku decu u Suvom Dolu kod Lipljana

Navodeći da je od 1. maja na Kosovu i Metohiji zabeleženo više od 20 napada na Srbe i njihovu imovinu, a da je sinoćnji napad na školu u Suvom Dolu kod Lipljana treći u kojem su direktne žrtve deca srpske nacionalnosti, Srpska lista je izrazila „zgražavanje“ zbog izjave predstavnice EU uz ocenu da je „relativizacija zločina najbolji put njegovog ponavljanja“.

Dodaje se da su poslanici Srpske liste u utorak pokušali da se sastanu sa ambasadorima Kvinte u Prištini kako bi zatražili odlučnu reakciju povodom poslednjih napada na Srbe, ali da se ambasadori nisu pojavili.

Šefica Kancelarije EU na Kosovu i Metohiji Natalija Apostolova izjavila je za briselski portal „Juroaktiv“ da su etnički incidenti na tom prostoru proteklih meseci „zabrinjavajući“ i da počinju da izgledaju kao „milo za drago“.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala