Vudi Alen štiti žene od nasilja

© AP Photo / Evan Agostini/Invision/Vudi Alen
Vudi Alen - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zaštitno lice pokreta #MeToo trebalo bi da bude Vudi Alen, kaže — Vudi Alen. Hrabar potez, rekli bi neki, s obzirom da ga je kćer optužila za seksualno zlostavljanje.

Kontroverzni reditelj u najnovijem intervjuu pozdravlja, kako je rekao, krstaški pohod svog sina Ronana Faroua, uz reči da bi on bio najbolje zaštitno lice pokreta #MeToo, s obzirom na savršeni odnos koji je imao sa glumicama na snimanjima svojih filmova.

„Veliki sam zagovornik pokreta #MeToo. Mislim da je dobro što taj pokret razotkriva one koji zlostavljaju nevine žene i muškarce“, rekao je Alen u intervjuu za argentinski dnevnik „Periodizmo para todos“.

Kroz pet decenija rada sa mnogim glumicama, filmskim zvezdama i onima koje su tek počinjale karijeru, kaže Alen, nikada nije imao neprilika.

Vezana žena. - Sputnik Srbija
Najveći holivudski seks skandali koji su uzdrmali svet (foto)

Hrabra tvrdnja, dodaje argentinski list, s obzirom na optužbe koje je kćerka Dilan iznela na Alenov račun. Ona ga je optužila za seksualno zlostavljanje dok je bila devojčica. Alen je negirao njene navode i ukazao na činjenicu da nikada nije optužen za zločin.

„I vlasti i svi drugi zaključili su da se radi o neistini. To je bio kraj i ja sam nastavio sa životom“, rekao je osamdesetdvogodišnji reditelj.

„Užasno je optužiti nekog za tako nešto. Imam porodicu i sopstvenu decu, naravno da je tako nešto uznemirujuće.“

Sa sadašnjom suprugom Sun Ji Previn, usvojenicom svoje bivše žene Mije Farou, Alen ima dve kćeri.

Od razotkrivanja producenta Harvija Vajnstina u oktobru prošle godine, Holivud potresaju priče o seksualnom uznemiravanju, silovanjima i neprimerenom ponašanju najmoćnijih ljudi u filmskoj industriji.

„Smeta mi što me povezuju sa njima“, kaže Alen „Te ljude optužilo je 20, 50, 100 žena za zlostavljanje. Mene je optužila devojčica u brakorazvodnoj parnici i, posle istrage, njene optužbe pokazale su se neistinitim, to me ne povezuje sa tim ljudima.“

Dilan Farou ponovo je optužila Alena za seksualno zlostavljanje kada je slučaj Harvija Vajnstina izbio na videlo, a neke glumice izvinile su javnosti zbog rada sa njim.

Muškarci u Turskoj nose suknje na protestu u Istambulu u znak sećanja na dvadesetogodišnju Ozgedžan Aslan koja je ubijena nakon pokušaja silovanja - Sputnik Srbija
Zašto muškarci u Evropi nose suknje

„Mislim da je tužna svaka situacija u kojoj neko nekoga optužuje bez razloga“, kaže Alen, „Mislim da će se svako složiti sa tim. Svako želi da pravda bude zadovoljena. Ali sada postoji nešto poput pokreta #MeToo, da privede te užasne ljude pravdi. Mislim da je to dobra stvar.“

Sa glumicom Mijom Farou, Alen je živeo u vanbračnoj zajednici od 1980. do 1992, a nakon te veze oženio je Sun Ji Previn, usvojenu ćerku Mije Farou i njenog prethodnog muža.

Dilanine optužbe podelile su porodicu Alen — Farou. Dok Ronan Farou, dobitnik Pulicerove nagrade o priči o Harviju Vajnstinu, brani svoju sestru, dotle usvojeni sin Mije Farou i Vudija Alena, Mozes, brani oca.

Prema njegovoj verziji priče, upravo je Mija Farou ta koja je vršila psihičko i fizičko nasilje nad decom. Na Alenovoj strani je i Bečet, njegova kćer iz braka sa Sun Ji Previn. Ona je na Fejsbuku napisala da je Alen oduvek bio pun ljubavi i da ju je podržavao u svemu.

„Došlo je vreme da sada ja njega podržim“, napisala je.    

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala