Sastanak Putina i Kima u Vladivostoku?

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaSastanak ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova sa severnokorejskim kolegom Li Jong Hoom u Pjongjangu
Sastanak ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova sa severnokorejskim kolegom Li Jong Hoom u Pjongjangu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Razmatraju se različiti datumi i mesto sastanka predsednika Rusije Vladimira Putina i lidera Severne Koreje Kim Džong Una, moguće je da pregovori budu održani u septembru u Vladivostoku na marginama Istočnog ekonomskog foruma, saopštili su za Sputnjik informisani diplomatski izvori.
Ključić - Sputnik Srbija
Ruski „ključić“ za Severnu Koreju: Dva grandiozna projekta i istorijsko rukovanje

Jedan od sagovornika agencije objasnio je da se razmatra mogućnost održavanja sastanka.

Drugi izvor je istakao da je mogućnost pregovora na Istočnom ekonomskom forumu „moguća“.

„Čekamo odgovor na Putinovo pismo (Kim Džong Unu)“, dodao je on.

Sa svoje strane, zamenik predsedavajućeg Državne dume Rusije Ivan Meljnikov potvrdio je da je severnokorejski lider pozvan na forum u Vladivostoku.

„Znamo da je (ministar Sergej Lavrov) preneo poruku predsednika Putina drugu Kim Džong Unu, u kojoj je i poziv da zvanično poseti našu zemlju u okviru 4. Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku koji će biti održan u septembru ove godine“, rekao je Meljnikov na sastanku sa delegacijom Severne Koreje.

Kim Džong Un i Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Lavrov pozvao Kima da dođe u Moskvu (foto)

Prošle nedelje ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posetio je Pjongjang, gde se sastao sa liderom Severne Koreje. Ruski ministar pozvao je Kim Džong Una da poseti Rusiju. Centralna telegrafska agencija Koreje ranije je saopštila da je na tom sastanku postignut dogovor o vođenju pregovora na najvišem nivou.  

Četvrti Istočni ekonomski forum biće održan u Vladivostoku od 11. do 13. septembra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala