Rusija i Kina jačaju koordinaciju u vezi sa korejskim problemom

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Uđi u bazu fotografijaMinistri spoljnih poslova Rusije i Kine, Sergej Lavrov i Vang Ji
Ministri spoljnih poslova Rusije i Kine, Sergej Lavrov i Vang Ji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministri spoljnih poslova Rusije i Kine, Sergej Lavrov i Vang Ji, razgovarali su o situaciji na Korejskom poluostrvu na sastanku u Pretoriji i dogovorili su se da ojačaju koordinaciju po tom pitanju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kine.
Severnokorejski lider Kim Džong Un - Sputnik Srbija
Kim Džong Un Rusiji: Cenimo što se suprotstavljate američkoj dominaciji

„Strane su razmenile mišljenja o situaciji na Korejskom poluostrvu i dogovorile se da pojačaju koordinaciju i saradnju i da ulože napore za denuklearizaciju i uspostavljanje trajnog mira na Korejskom poluostrvu“, navodi se u saopštenju na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Kine.

Sastanak dvojice ministara održan je u Pretoriji, gde se u ponedeljak otvara zasedanje ministara spoljnih poslova zemalja-članica BRIKS-a. Lavrov je u nedelju stigao u Južnu Afriku gde je uoči susreta ministarske „petorke“ razgovarao sa Vang Jiom i novim predsednikom Južne Afrike Sirilom Ramaposom.

U maju su se u severnom kineskom gradu Dalianu sastali predsednik Kine Si Đinping i severnokorejski lider Kim Džong Un uoči samita Severna Koreja-SAD.

Istog meseca, ruski ministar spoljnih poslova sreo se sa svojim severnokorejskim kolegom Ri Jong Hoom u okviru ruske diplomatske posete Pjongjangu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala