Avganistan: Bombaški napad na verski savet

© AP Photo / Rahmat GulBombaški napad u Kabulu 22. aprila 2018.
Bombaški napad u Kabulu 22. aprila 2018. - Sputnik Srbija
Pratite nas
U eksploziji bombe postavljene nedaleko od mesta gde se održavao sastanak Saveta uleme, a na kojem su samoubilački napadi proglašeni zabranjenim, ubijene su najmanje četiri osobe, a povređeno je pet osoba, saopštila je policija u Kabulu.

Sastanak avganistanskog Saveta uleme (sveštenika), održavao se u ogromnom šatoru na zapadu Kabula, gde su se verski velikodostojnici okupili kako bi osudili terorizam i pozvali na primirje, prenosi Rojters.

Bivši pripadnici pokreta Taliban u Avganistanu - Sputnik Srbija
Avganistan: Bombaš-samoubica napao vojnu bazu, šest žrtava

Kako prenosi AP, bombaš samoubica aktivirao je eksplozivne naprave nedaleko od ulaza u šator, u trenutku kada je sastanak završen, a učesnici počeli da izlaze.

Avganistanski Savet uleme doneo je odluku, odnosno fatvu, prema kojoj se samoubilački napadi smatraju zabranjenim po islamskom zakonu.

To vrhovno versko telo sastavljeno je od blizu 2.000 članova — muslimanskih sveštenika, naučnika i osoba koje imaju verski autoritet, prenosi AP.

Istovremeno, Savet je apelovao na avganistanske vlasti i talibane, kao i na druge ekstremističke grupe da obustave borbe i dogovore se o primirju.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala