Zaharova: Bapčenko apsolutna žrtva ukrajinskih službi

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je novinar Arkadij Bapčenko postao apsolutna žrtva Službe bezbednosti Ukrajine nakon fingiranja njegovog ubistva prošle nedelje u Kijevu.
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko govori na zasedanju Saveta za bezbednost i odbranu Ukrajine - Sputnik Srbija
Porošenko pod hitno da odgovori na pitanja o Bapčenku

„Sigurna sam u to da je on stopostotna žrtva. I kada kažu da ga nisu ubili — oni su ga time upravo ubili. Ubili su novinara Bapčenka. Takvog čoveka, novinara, više nema. Kakve god stavove on imao, njega više u javnom prostoru nema“, rekla je ona.

Zaharova je ocenila i da je će ime Arkadija Bapčenka ostati u istoriji svetske žurnalistike po tome što je trgovao sopstvenom profesijom.

U utorak su prvo mediji, a potom i ukrajinske vlasti, saopštili da je ruski državljanin Arkadij Bapčenko, koji od 2017. godine radi na televizijskom kanalu ATR u Kijevu, navodno upucan na stepeništu svoje kuće. 

Sledećeg dana, međutim, Bapčenko se pojavio na konferenciji za novinare Službe bezbednosti Ukrajine. Načelnik SBU Vasilij Gricak saopštio je da je informacija o ubistvu Bapčenka bila deo specijalne operacije čiji je cilj bio da se spreči atentat na novinara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala