Potpredsednica Urugvaja: Latinska Amerika dobija pouzdane informacije zahvaljujući Sputnjiku

© AFP 2023 / Pablo PorciunculaPotpredsednica Urugvaja Lusija Topolanski
Potpredsednica Urugvaja Lusija Topolanski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stanovnici Latinske Amerike imaju mogućnost da dobiju pouzdane informacije o događajima u Rusiji i Evropi zahvaljujući agenciji Sputnjik, izjavila je potpredsednica Urugvaja i predsedavajuća Senata Lusija Topolanski.
Glavna urednica RT Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Simonjanova: Monopol anglosaksonskih medija razbijaju RT, Sputnjik i Pres TV

Lusija Topolanski je došla u Moskvu da bi učestvovala na Međunarodnom forumu za razvoj parlamentarizma, koji će se održati u ponedeljak.

„Kod nas u Latinskoj Americi nedostaju mediji koji bi dali direktne informacije iz (vaše) zemlje. Srećom, postoji agencija Sputnjik, ali možda bi trebalo uspostaviti razmenu informacija preko novinskih agencija kako bismo mogli da vidimo i drugu stranu. Potreban nam je signal iz Rusije. Za vreme diktature u Urugvaju, informacije smo dobijali preko kratkotalasnog radija, a u to vreme bilo je veoma važno da se dobiju informacije spolja, uključujući i iz Rusije“, objasnila je ona na sastanku sa predsedavajućim Državne dume Rusije Vjačeslavom Volodinom.

„U ovom trenutku bi bilo važno da se razviju takve veze, kako bismo dobijali stvarnu verziju onoga što se dešava. Političari imaju svoje kanale (dobijanja informacija), ali obično stanovništvo nema takvu mogućnost“, istakla je potpredsednica Urugvaja.

Ona je kao primer navela događaje na Krimu 2014. godine, kada su „dobijali protivrečne informacije“ i građanima je bilo teško da shvate šta se dešava.

„Kada postoji jedna strana koja kroz svoje filtere sprovodi informacije, dobija se iskrivljena slika“, požalila se Lusija Topolanski.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala