Američki investitor: Rusija može da uđe u pet najvećih ekonomija sveta

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik kompanije "Rodžers holding" Džin Rodžers na panelu Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu
Predsednik kompanije Rodžers holding Džin Rodžers na panelu Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija bi mogla da uđe među pet najvećih ekonomija sveta sa odgovarajućom stimulacijom preduzetničke aktivnosti, izjavio je poznati američki investitor Džim Rodžers za Sputnjik.
Ustav Rusije na inauguraciji Vladimira Putina. - Sputnik Srbija
Putin predstavio program razvoja Rusije do 2024. godine

„To se može desiti uz pravilan podsticaj privrede. Tokom istorije, zemlje koje su podržavale preduzetnike i investitore, skoro uvek su bile uspešne i ukoliko se to desi, Rusija će imati ogroman potencijal“, rekao je Rodžers, komentarišući zadatak da Rusija uđe u prvih pet najvećih ekonomija sveta, koji je postavio predsednik Vladimir Putin u svom majskom ukazu.

Sagovornik agencije je uveren da je bolje kada je ekonomija otvorenija. „Rusija je za dve godine učinila mnogo više u ovoj oblasti nego bilo koja druga zemlja, više nego Kina i nego SAD. Ruska rublja postala je plivajuća, a državni dug je mali — to je zaista neverovatan posao“, rekao je on.

Džim Rodžers je jedan od najpoznatijih finansijera i investitora na svetu. Pre nekoliko godina on je počeo da investira u rusko tržište, konkretno, kupio je veliki udeo akcija proizvođača đubriva „Fosagro“ i ušao u Savet direktora kompanije.

U majskom ukazu Putina takođe je određen cilj da se poveća stopa rasta privrede, tako da ruska ekonomija prestigne svetske i održi inflaciju na nivou ne većem od četiri odsto.  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala