Višinski zatražio pomoć od Putina: Zaštitite me!

© AP Photo / Stringer Novinar Kiril Višinski na saslušanju pred sudom u Hersonu
Novinar Kiril Višinski na saslušanju pred sudom u Hersonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rukovodilac „RIA Novosti Ukrajina“ Kiril Višinski, kome se u Ukrajini sudi zbog državne izdaje, zatražio je od predsednika Rusije Vladimira Putina da ga zaštiti.

„Obraćam se predsedniku Putinu sa molbom da preduzme sve neophodne mere kako bi me što pre oslobodili, kao i da mi se pruži sva neophodna pravna zaštita“, rekao je on prilikom obraćanja u sudu.

Kiril Višinski - Sputnik Srbija
Višinski: Odričem se ukrajinskog državljanstva

Kako je kazao, osporavati optužbe koje je tužilaštvo podiglo protiv njega je besmisleno, budući da je presuda već pripremljena.

„Moje obraćanje nije pokušaj da osporim bilo šta. Ja razumem da je to besmisleno, jer je presuda protiv mene već pripremljena“, rekao je Višinski.

On je dodao i da se nada da će celokupan slučaj koji se vodi protiv njega biti lekcija za sve novinare koji rade u Ukrajini.

Zamenik portparola Ministarstva inostranih poslova Rusije Artjom Kožin istakao je da zvanična Moskva uvek pruža svu pomoć svojim građanima u okviru svih raspoloživih zakonodavnih normi.

„Celokupna situacija izaziva žaljenje. Šokantno je kada se ovakve stvari dešavaju predstavnicima medija. Nadamo se da će odgovarajuće međunarodne institucije adekvatno reagovati na ovaj slučaj“, naglasio je Kožin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala