Za pobedu i srpsku himnu na Svetskom prvenstvu — 10 miliona evra

© Tanjug / DIMITRIJE GOLL Selektor Srbije Mladen Krstajić i kapitern Aleksandar Kolarov uručuju dres predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću
Selektor Srbije Mladen Krstajić i kapitern Aleksandar Kolarov uručuju dres predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je fudbalsku reprezentaciju Srbije, stručni štab i rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije i poručio da očekuje odlične rezultate na Svetskom prvenstvu u Rusiji.
Reprezentativci Srbije u fudbalu - Sputnik Srbija
Srbija počela pripreme za Mundijal

„Obezbedili smo rekordne nagrade, najviše do sada“, rekao je predsednik Vučić i precizirao da pobeda „nosi“ čak 10 miliona evra.

Pohvalio je igrače, rekavši da su posle napornih sezona u svojim klubovima došli da se bore za zemlju. 

„Cela Srbija, svaki građanin svim srcem će biti uz vas. Očekujem odlične rezultate. Ne volim da govorim: ’Idite, pa kako bude‘. To ’kako bude‘ ne razumem, ako se mi takmičimo da popravimo poziciju zemlje. Verujemo u vašu snagu, timski duh, borbenost, znanje. Hvala što volite našu zemlju, što se za nju borite“, naglasio je Vučić. 

On je istakao da su obezbeđene rekordne nagrade. 

„Malopre sam završio pregovore sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim i ’ovlašćen‘ sam da saopštim da će reprezentacija, ako osvoji prvo mesto, dobiti rekordnu nagradu u iznosu od 10 miliona evra“, kazao je Vučić. 

Ukazao je da, ako osvoje srebrnu medalju mogu da računaju na pet miliona evra, a ako prođu grupu 500.000 evra. 

Rekao je i da novac nije presudan, jer su igrači mnogo više zaradili u životu od jedne nagrade koja pripada svima. 

Štand Kalinjingradske oblasti na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu danas je posetila i srpska delegacija, koju čine savetnik predsednika Vučića Dragutin Matanović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, član Gradskog veća Grada Beograda i predsednik Saveta za zapošljavanje Dragomir Petronijević, kao i glumac i producent Miloš Biković. - Sputnik Srbija
Nesvakidašnja čast Srbiji u gradu gde će biti „orlovi“

„Želeli smo ovim nagradama da kažemo koliko je važno što predstavljate našu zemlju, što se borite za našu himnu, za crveno-plavo-belu boju. Mi ćemo odavde sa strepnjom i mnogo radosti da pratimo svaki vaš susret“, poručio je Vučić. 

Predsednik je podsetio da je pogodio da će Srbija uzeti osam medalja na prošlim Olimpijskim igrama, a mnogi su se „sprdali“ s njim zbog toga nakon što je Novak Đoković ispao, najavio da će Srbija u Tokiju osvojiti 12 medalja i rekao da će se mnogi iznenaditi kako će srpska reprezentacija igrati na Svetskom prvenstvu. 

„Doći će mnogo dalje od onoga što su mnogi skeptici, pre svega u našoj zemlji, ali i u inostranstvu, prognozirali“, rekao je on. 

© Sputnik / DIMITRIJE GOLLSelektor Srbije Mladen Krstajić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Selektor Srbije Mladen Krstajić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Selektor Srbije Mladen Krstajić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije je ujedno poručio da se podrazumeva da će srpska reprezentacija pobediti Švajcarsku.

Fudbalerima je poželeo mnogo uspeha u ličnom i porodičnom životu, a stručnom štabu je zahvalio na odličnim pripremama. 

Vučić je ukazao da su reprezentativci dobri momci iz tako dobrih porodica. 

„Hvala rukovodstvu FSS-a na ozbiljnom radu i odgovornosti. Od fudbalske organizacije očekujemo još bolje rezultate, pre svega za reprezentaciju, ali i, naravno, za klupski fudbal“, istakao je on.

Vučić je podsetio da je država pomogla FSS najviše u istoriji u finansijskom smislu i zahvalio je na pomoći brojnih javnih preduzeća. 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala