Rusija: Sprečeno 25 terorističkih napada, otkriveno 50 ćelija

© FSB RF / Uđi u bazu fotografijaFSB hapsi teroriste
FSB hapsi teroriste - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruske bezbednosne službe sprečile su oko 70 zločina koji su bili povezani sa terorizmom, među kojima i 25 terorističkih napada za koje je plan bio da budu izvedeni na mestima masovnih okupljanja i u veoma važnim ustanovama, izjavio je zamenik šefa kancelarije Komiteta za borbu protiv terorizma u toj zemlji Aleksej Kovaljev.

Kako je rekao, istovremeno je tokom prošle godine na teritoriji Ruske Federacije otkriveno više od 50 terorističkih ćelija.

Pištolji - Sputnik Srbija
Velika akcija FSB: Uhapšena 32 švercera oružja (video)

„Samo u 2017. sprečeno je ukupno 68 zločina koji su bili povezani sa terorizmom. Više od 50 tajnih terorističkih ćelija je otkriveno i više od 80 pojedinaca koji su pali pod uticaj terorista je sprečeno da otputuje u inostranstvo“, kazao je Kovaljev na forumu Moderni sistemi bezbednosti — antiterorizam.

On je naveo da su 44 religiozne organizacije sprečene da formiraju svoje kaznene ustanove i da je osujećeno više od 90 pokušaja krijumčarenja materijala ekstremistima.

„Te aktivnosti su omogućile da primoramo više od 1.300 ljudi da odustane od planova da prekrše zakon, što je više nego u 2016. Čak 58 osoba je prestalo sa terorističkim aktivnostima 2017, što je više od polovine u odnosu na prethodni period“, istakao je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala