Asad: U Siriji nema građanskog rata — to je rat protiv terorizma

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Sirije Bašar el Asad
Predsednik Sirije Bašar el Asad - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sve što se dešava u Siriji ne predstavlja građanski rat, to je od samog početka rat protiv terorizma i zapadnih plaćenika, izjavio je sirijski predsednik Bašar el Asad.

Kako je objasnio, termin „građanski rat“ se od početka konflikta pogrešno koristi, a to čine čak i saveznici i prijatelji Sirije.

Pripadnik sirijske vojske podiže zastavu u blizini Damaska - Sputnik Srbija
Amerikanci prete Siriji

„Građanski rat bi podrazumevao da u Siriji vlada podela na osnovu etničke ili religiozne pripadnosti ili pak na osnovu političkih nesuglasica. U Siriji toga nema“, tvrdi Asad.

Sirijski predsednik je ocenio i da na teritoriji zemlje koju drži sirijska vojska žive ljudi različitih religija i nacionalnosti, te da svi oni podržavaju Damask.

„Od samog početka oni koji su želeli da svrgnu vlast bili su plaćenici koje je unajmio Zapad. Kao rezultat aktivnosti američkih i turskih marioneta, imamo situaciju u kojoj ne postoji jedinstvo. Međutim, da je u toku i građanski rat, to bi značilo i da nam je društvo podeljeno“, dodao je on.

Sirijski lider je takođe ukazao na činjenicu da militanti u Siriji dobijaju naredbe iz inostranstva kako se ne bi uspostavio mir u zemlji, ali da Sirijci to neće dozvoliti jer nemaju drugog izbora.

„Što smo bliži kraju, to je otpor jači. Čim smo pokrenuli proces pomirenja u zemlji, mogli su se videti sve jači pokušaji da se taj proces zaustavi. Naravno da zajedno sa novcem iz inostranstva stižu i naređenja. Međutim, mi smo rešeni da taj problem prevaziđemo. Ili ćemo imati zemlju, ili ne“, zaključio je Asad.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala