Dosije za ubistvo otkriva veliku ukrajinsku farsu

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Uđi u bazu fotografijaRuski novinar Arkadij Babčenko
Ruski novinar Arkadij Babčenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Blogeri su skrenuli pažnju na detalje dokumenta koji je Služba bezbednosti Ukrajine predstavila kao dosije koji je naručilac ubistva novinara Arkadija Bapčenka dao ubici za pripremu. U dosijeu koji je objavila SBU kao dokaz navedeni su moskovska adresa i broj telefona Bapčenka, dok njegovih ukrajinskih podataka nema.

Na papiru je čak i fotografija Arkadija Bapčenka u Moskvi, kao i dva ruska, a ne ukrajinska broja njegovog telefona, ali nema nikakvih podataka o njegovoj adresi u Kijevu. Navedeno je i mesto prebivališta njegove supruge Olge u Moskvi.„“

Prema navodima SBU, naručilac je ubici predao i dragocene informacije kao što su linkovi za Bapčenkove naloge na društvenim mrežama i odlomke iz njegovih postova, kao i brojeve bankovnih računa novinara. 

© Sputnik / Skrinšot sajta MK.ruNaručilac je predao ubici i takve „vredne“ informacije kao što su linkovi na društvene mreže Bapčenka, citate sa njih i brojeve bankovnih računa na koje je novinar tražio da mu se uplaćuje novac.
Naručilac je predao ubici i takve „vredne“ informacije kao što su linkovi na društvene mreže Bapčenka, citate sa njih i brojeve bankovnih računa na koje je novinar tražio da mu se uplaćuje novac. - Sputnik Srbija
Naručilac je predao ubici i takve „vredne“ informacije kao što su linkovi na društvene mreže Bapčenka, citate sa njih i brojeve bankovnih računa na koje je novinar tražio da mu se uplaćuje novac.

Potpuno je nejasno kako bi s takvim podacima ubica uspeo da pronađe Bapčenka u Kijevu. 

Na fotografiji sa sajta SBU, na kojoj je predstavljeno oružje oduzeto od organizatora Bapčenkovog ubistva, blogeri su uočili nastavak za ispaljivanje manevarske municije. 

© Sputnik / Skrinšot sajta mk.ruNa stranici SBU, na kojoj je prikazano oružje oduzeto od organizatora Bapčenkovog ubistva, blogeri su videli i nastavak za pucanje manevarskom municijom (druga puška odozgo na fotografiji)
Na stranici SBU, na kojoj je prikazano oružje oduzeto od organizatora Bapčenkovog ubistva, blogeri su videli i nastavak za pucanje manevarskom municijom (druga puška odozgo na fotografiji) - Sputnik Srbija
Na stranici SBU, na kojoj je prikazano oružje oduzeto od organizatora Bapčenkovog ubistva, blogeri su videli i nastavak za pucanje manevarskom municijom (druga puška odozgo na fotografiji)

U utorak uveče Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine saopštilo je da je novinar Arkadij Bapčenko upucan na pragu svog stana u Kijevu. Informaciju su objavili brojni mediji, koji su štampali nekrologe povodom njegove smrti. Objavljen je i foto-robot osumnjičenog za ubistvo. 

Sledećeg dana novinar se pojavio na konferenciji za novinare Službe bezbednosti Ukrajine. Šef SBU Vasilij Gricak čestitao mu je na „trećem rođenju“. 

Prema Gricakovim rečima, SBU je ranije dobila informaciju o tome da Bapčenka nameravaju da ubiju i sprečila zločin. Naručilac je, prema njenim navodima, Ukrajinac koga su zavrbovale ruske specijalne službe. 

Kremlj je saopštio da su ukrajinske vlasti dužne da odgovaraju za optužbe na račun Rusije, jer će u protivnom izgledati kao britanske kolege.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala