Ubijeni ruski novinar ipak živ!

© REUTERS / Valentyn OgirenkoNačelnik Službe bezbednosti Ukrajine Vasilij Gricak, ruski novinar Arkadij Babčenko i državni tužilac Jurij Lucenko na konferenciji za medije u Kijevu
Načelnik Službe bezbednosti Ukrajine Vasilij Gricak, ruski novinar Arkadij Babčenko i državni tužilac Jurij Lucenko na konferenciji za medije u Kijevu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Načelnik Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) Vasilij Gricak izjavio je da je novinar Arkadij Bapčenko, na koga je pokušano ubistvo 29. maja, ipak živ.
Fotografije ubijenog ruskog novinara Arkadija Babčenka na zgradi ambasade Rusije u Kijevu - Sputnik Srbija
U Kijevu uhapšen organizator ubistva novinara Bapčenka

On je rekao da je SBU sprečila pokušaj ubistva Bapčenka.

„Sprečili smo ubistvo Bapčenka specijalnom operacijom“, rekao je Gricak, nakon čega je pred novinare izašao sam Bapčenko.

Bapčenko je izjavio da je pokušaj ubistva pripreman dva meseca, što je rezultiralo specijalnom operacijom SBU. On je rekao da mu je pre mesec dana saopšteno da je naručeno njegovo ubistvo i predloženo mu je da učestvuje u specijalnoj operaciji. Prema njegovim rečima, operacija je pripremana dva meseca. 

„Želeo bih da se izvinim zbog svega što ste morali da preživite i što ste morali da prođete… Posebno bih želeo da se izvinim svojoj supruzi za pakao kroz koji je prošla ova dva dana“, rekao je Bapčenko.

Mediji su sinoć objavili da je novinar Bapčenko ubijen juče u Kijevu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala