„Reporteri bez granica“ ogorčeni zbog insceniranja Bapčenkovog ubistva

© REUTERS / Valentyn OgirenkoNovinar Arkadij Babčenko, koji je navodno ubijen u Kijevu 29. maja, govori na konferenciji za medije
Novinar Arkadij Babčenko, koji je navodno ubijen u Kijevu 29. maja, govori na konferenciji za medije - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Reporteri bez granica“ izrazili su ogorčenje u vezi sa insceniranjem ubistva ruskog novinara Arkadija Bapčenka od strane ukrajinskih specijalnih službi za vođenje informacionog rata, izjavio je generalni sekretar ove organizacije Kristof Deloar.

„’Reporteri bez granica‘ izražavaju duboko ogorčenje nakon što je otkrivena otvorena manipulacija tajnih službi Ukrajine, ovaj novi korak informacionog rata. Uvek je veoma opasno kada se država igra činjenicama, a posebno koristeći novinare za svoje lažne priče“, napisao je Deloar na svom nalogu na Tviteru.

​Ranije je Kijev saopštio da je novinar upucan na stepeništu njegove kuće. Međutim, u sredu se on pojavio na konferenciji za novinare načelnika Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) Vasilija Gricaka. Bapčenko je izjavio rekao da je bio obavešten da je mesec dana ranije „naručeno“ njegovo ubistvo i da mu je predloženo da učestvuje u specijalnoj operaciji.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala