Ukrajinska policija: Ubica novinara imao saučesnika

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPripadnici policije i novinari u blizini kuće u Kijevu u kojoj je ubijen novinar Arkadij Bapčenko
Pripadnici policije i novinari u blizini kuće u Kijevu u kojoj je ubijen novinar Arkadij Bapčenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Načelnik policije u Kijevu saopštio je da je ubica novinara Arkadija Bapčenka imao saučesnika i da se njegova uloga utvrđuje.
Ruski novinar Arkadij Babčenko - Sputnik Srbija
Ruski novinar ubijen u Kijevu, policija objavila foto-robot ubice

„Da, bilo ih je više od jednog. Sada utvrđujemo ulogu i da li je neko pokrivao strelca“, odgovorio je Kriščenko na televiziji „112 Ukrajina“ na pitanje da li je ubica imao saučesnike.

I načelnik policije Ukrajine Sergej Knjazev potvrdio je da je ubica imao saučesnika.

„Izvršilac je visoko profesionalni ubica, ali on sâm nije mogao da isplanira ovaj zločin“, rekao je Knjazev.

Novinar Arkadij Bapčenko, koji je imao državljanstvo Rusije, od 2017. godine radio je na televiziji ATR u Kijevu na kojoj je vodio autorski program. Novinar je ubijen 29. maja na stepeništu svoje zgrade. Ukrajinska policija pokrenula je krivični postupak prema članu „ubistvo s predumišljajem“. Razmatraju se nekoliko verzija, uključujući i profesionalna delatnost novinara.

Moskva je oštro osudila ubistvo i pozvala Kijev da ga objektivno i detaljno istraži. Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da je Ukrajina postala opasno mesto za novinare — njih ubijaju, proganjaju i zatvaraju zbog profesionalne delatnosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala