Paralelni svet u Ukrajini: Progon, hapšenje novinara i ruska invazija

© Sputnik / Stringer  / Uđi u bazu fotografijaPripadnici ukrajinske policije i predstavnici nacionalističkih organizacija blokiraju zgradu ruske ambasade u Kijevu kako bi onemogućili ruskim državljanima da glasaju na predsedničkim izborima u Rusiji
Pripadnici ukrajinske policije i predstavnici nacionalističkih organizacija blokiraju zgradu ruske ambasade u Kijevu kako bi onemogućili ruskim državljanima da glasaju na predsedničkim izborima u Rusiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinska strana ne vodi istragu o ubistvima nezavisnih i opozicionih novinara u zemlji, rekao je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja tokom sednice Saveta bezbednosti.
Ruski novinar Arkadij Babčenko - Sputnik Srbija
Ruski novinar ubijen u Kijevu, policija objavila foto-robot ubice

„Ubijaju nezavisne i opozicione novinare, o zločinima ne vode istragu. Danas (to je bilo sinoć) u Kijevu je ubijen ruski građanin, novinar Arkadij Bapčenko. To se desilo pre nekoliko sati. Može se pretpostaviti da će ukrajinske vlasti i za to optužiti Rusiju. Ne bi bio prvi put“, izjavio je Nebenzja.

„Druge novinare progone ako ih ne hapse kao Kirila Višinskog, ukrajinskog državljanina, šefa RIA Novosti. Za šta se optužuje? Za izdaju zemlje“, dodao je diplomata.

Prema rečima Nebenzje, Ukrajina, zahvaljujući svojoj vlasti, živi u dva paralelna sveta.

„U stanju izmišljenog hibridnog rata sa Rusijom i u realnom svetu, gde ne postoji nikakva ruska invazija“, zaključio je on.

Podsetimo, Arkadij Bapčenko je radio kao ratni dopisnik za listove „Moskovski komsomoljec“ i „Novu gazetu“, sarađivao je sa „Prvim kanalom“ i televizijom TVC i prenosio je događaje u vezi sa gruzijsko-južnoosetijskim sukobom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala