NIS lider održivog razvoja u Srbiji — kompanija koja brine o ljudima

© Foto : Press služba NIS-aMinistar Aleksandar Antić na prezentaciji Izveštaja o održivom razvoju NIS-a za 2017. godinu
Ministar Aleksandar Antić na prezentaciji Izveštaja o održivom razvoju NIS-a za 2017. godinu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompanija NIS je u Muzeju moderne umetnosti „Macura“ u Starim Banovcima predstavila Izveštaj o održivom razvoju za 2017. godinu, koji je pokazao da su ovoj kompaniji poslovni rezultati veoma važni, ali da su briga o ljudima i životnoj sredini od jednakog značaja.

Predstavljanju Izveštaja prisustvovali su Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike Srbije, poslovni saradnici kompanije, predstavnici stručne javnosti i medija, kao i predstavnici sindikata i najvišeg menadžmenta NIS-a, a ovom prilikom organizovana je i panel diskusija „Održivost inovacija",

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, istakao je da su principi održivog razvoja već utkani u svaki proces u kompaniji.

© Foto : Press služba NIS-aPrezentacija Izveštaja o održivom razvoju NIS-a za 2017. godinu
Prezentacija Izveštaja o održivom razvoju NIS-a za 2017. godinu - Sputnik Srbija
Prezentacija Izveštaja o održivom razvoju NIS-a za 2017. godinu

„Više od svega drugog, osnova održivog razvoja je briga o ljudima. Od gledanja na jednakost polova kao na mogućnost do stvaranja uslova za dostojanstveni život i rad. Najvažnija je svakako briga o zdravlju i životu svakog našeg zaposlenog. Jedan od najznačajnijih stubova održivog razvoja za NIS je ulaganje u ljude. Od 2009. godine NIS je u društveno odgovorne projekte uložio više od tri milijarde dinara, a samo u projekte u oblasti obrazovanja i nauke više od 600 miliona dinara“, rekao je Tjurdenjev.

On je istakao da za NIS ulaganje u mlade i znanje predstavlja investiciju koja se uvek isplati jer je reč o talentovanim i mladim ljudima, motivisanim i usmerenim na promenu, razvoj i inovacije, što je ključ za očuvanje konkurentnosti i održivosti kompanije.

Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike Srbije, poručio je da je ova planeta naše jedino stanište i jedina budućnost naše dece.

„Upravo zato sam ponosan što NIS, kao možda naša najbogatija kompanija, predstavlja lidera u toj oblasti i nameće ciljeve koji su esencijalno važni i od kojih zavisi budućnost svih nas, pa i budućnost kompanije. Iz tog razloga Vlada Srbije posebnu pažnju posvećuje ciljevima Ujedinjenih nacija vezanim za održivi razvoj i to duboko prepoznaje kao ekonomsku, socijalnu i ekološku dimenziju kojoj treba udahnuti život na raznim poljima — od održive energije do ulaganja u ljudske resurse“, naveo je Antić.

© Foto : Press služba NIS-aPrezentacija Izveštaja o održivom razvoju NIS-a za 2017. godinu
Prezentacija Izveštaja o održivom razvoju NIS-a za 2017. godinu - Sputnik Srbija
Prezentacija Izveštaja o održivom razvoju NIS-a za 2017. godinu

Mladi stipendista NIS-a Filip Ilić istakao je značaj ulaganja u mlade, kao i činjenicu da je još tokom studija potpisao ugovor o radu sa NIS-om što mu je omogućilo da se u potpunosti posveti stručnom usavršavanju.

Između ostalog, u Izveštaju se navodi da je NIS 2017. godine značajno unapredio finansijske rezultate, pa je ostvarena neto dobit od 27 milijardi dinara, odnosno 80 odsto više nego u 2016. godini.

Pored toga, NIS je u 2017. godini nastavio da realizuje brojne projekte iz oblasti zaštite životne sredine i u te svrhe uložio 479 miliona dinara. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala