Biković snima film o podvigu ruske vojske — munjevitom prebacivanju na aerodrom Slatina

© Sputnik / Aleksandar MilačićMiloš Biković
Miloš Biković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Miloš Biković je upravo završio rad na novom filmu „Koma“ u Rusiji i najavljuje svoj novi projekat o Nikoli Tesli, na kome radi njegova producentska kuća „Arhangel studio“. U razgovoru za Sputnjik poznati glumac otkriva zašto je spreman da odustane od glavne uloge u tom ostvarenju i šta ga još čeka u narednom periodu.

Biković trenutno završava rad na filmu „Balkanska međa“, koji govori o operaciji ruske vojske pri zauzimanju aerodroma „Slatina“ u Prištini. Premijera tog filma planirana je za početak iduće godine.

Miloš Biković potpisuje memorandum o nameri. - Sputnik Srbija
EKSKLUZIVNO: Biković i Rusi otvaraju veliki filmski studio u Beogradu

„Film ’Južni vetar‘ je u postprodukciji, njegova premijera će biti 14. ili 15. novembra ove godine. Očekujem mnogo od tog filma, zato što takav film u takvom žanru nismo imali dugo“, dodao je Biković.

Glumac, koga srpska publika ima prilike da gleda u ruskom ostvarenju „Led“ i filmu „Izvan granica realnosti“, gde igra sa Antonijom Banderasom, trenutno zajedno sa ruskom producentskom kućom „Kinodens“ radi na projektu „Tesla“.

„Taj projekat je dogovoren i podržan od strane Vlade Republike Srbije. Bilo je nedavno predstavljanje tog projekta u Kanu, gde nas je, svojim prisustvom, podržao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. ’Tesla‘ je jedan od projekata koji spada u memorandum koji smo potpisali 24. maja u Sankt Peterburgu i sa njim planiramo da izađemo na međunarodni nivo. Projekti poput ’Tesle‘ prepoznatljivi su u celom svetu. Za Srbiju je to važno zato što će dobiti jedan fenomenalan pi-ar na nivou na kome sama to nikad ne bi mogla da izvede i podsetiće ceo svet na svoj doprinos. Moramo da se koncentrišemo na doprinos na međunarodnom, a ne na lokalnom nivou, zato što je to trka koja je unapred izgubljena“, rekao je Biković.

Biković navodi da uloge za taj film još nisu podeljene, ali da očekuje da će u njemu igrati barem dve ili tri holivudske zvezde.

„Jedno vreme smo se rukovodili idejom da ja igram Nikolu Teslu, ali ako se iz producentskih razloga naiđe na bolje rešenje — da bi film bio što bolje primljen u celom svetu — ja ću biti vrlo rad da budem samo producent ili da igram neku drugu ulogu. Nije najvažnije da ja igram Teslu, već je najvažnije da projekat bude što uspešniji“, naglasio je Biković.

Maša Radović i Miloš Biković - Sputnik Srbija
Miloš Biković: Nemam dovoljno topline da glumim Solanu i Blera (video)

Na pitanje koga vidi u ulozi Nikole Tesle, Biković kaže da će to sigurno biti neka „holivudska zvezda“.

„Kada budemo imali scenario, onda ćemo moći da konkretno o tome pričamo. Svako najavljivanje unapred moglo bi da se pogrešno protumači. Ne bih hteo da se razbacujem imenima, ali je sigurno da će to biti zvezda iz Holivuda“, naglasio je Biković. 

Biković trenutno boravi u Sankt Peterburgu, gde je na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma potpisao dva važna sporazuma u ime „Arhangel studija“.

Sa ruskom producentskom kompanijom „Kinodens“ potpisan je sporazum o saradnji u oblasti kinematografije, koji predviđa zajednički izlazak na međunarodno tržište sa filmovima, a moguće i serijama. Dogovor takođe predviđa da se deo tih filmova snima u Srbiji.

Drugi dokument se tiče izgradnje najsavremenijeg studija za obradu grafike u Beogradu, koji će, zajedno sa studijom u Moskvi i Kalinjingradu, biti deo velikog klastera. Ako sve bude išlo po planu, studio bi trebalo da počne sa radom već iduće godine.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala