Beg od svetskih moćnika: Gradi se tajno carstvo na Pacifiku

CC0 / pixabay / Tajna
Tajna - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tihi okean (Pacifik) centralna je lokacija na kojoj počinju da se grade ostrva koja će biti nezavisna od svetskih vlada i koja će imati sopstveni virtuelni novac, tzv. kriptovalutu.
Tajni bunker - Sputnik Srbija
U tajnom švajcarskom bunkeru čuvaju ključeve za bitkoine vredne 10 milijardi (video)

Okeani su rešenje, ne samo za zagađenje na našoj planeti, već i za beg od politika koje negativno utiču na rast u pojedinim sferama poslovanja.

Projekte izgradnje ovih neobičnih otoka predvodi „Blu frontijers“, startap kompanija koju je osnovala lepeza zanimljivih (i nepoznatih) likova, među kojima su biznismen iz Belorusije, bivši ministar polinezijske vlade, francuski preduzetnik…

Kako najavljuju, u Pacifiku će biti izgrađena ostrva na kojima će biti oko 300 domova, a životima na strukturama koje podsećaju na filmove naučne fantastike, upravljaće „privatne vlade“.

Pritom su kriptovalute prvi finansijski izbor za graditelje ovih libertarijanskih utopija u Tihom okeanu.

Natali Meca Garsija, istraživač u „Blu frontijersu“, za Si-En-Bi-Si je kazala kako su Polinezijska ostrva odabrana jer leže na koralima i pretpostavlja se da će nestati kako bude rastao nivo mora, piše Si-En-En.

Trenutno se bira najpogodnija lokacija za izgradnju ostrva, a graditelji obećavaju da će veštačka ostrva biti izvan tzv. „uraganskog pojasa“ i „otporna“ na cunamije, imaće moderne internet veze i odličan avio-saobraćaj.

Već je osmišljena i valuta koja će se koristiti na ostrvima — zove se „varyon“ i ukoliko budete želeli biti deo projekta, možete otkupiti „varyon“ tokene.

Plan je do 2020. godine izgraditi prvo ostrvo (uložiće se 50 miliona dolara u ovu gradnju), i nakon toga stvoriti nove domove za „klimatske izbeglice“ (ljude koji će, poput Polinežana, izgubiti domove zbog promene klime na Zemlji) kao i prostor za kompanije koje ne žele da ih kontrolišu svetske vlade i moćnici.

Hiljade Srba rudari bitkoin - Sputnik Srbija
Tajne farme: Hiljade Srba u ogromnim halama rudari „zlato“, a to je samo početak

Iz startapa najavljuju da će se svako od ostrva moći da se odvoji i „egzistira“ zasebno, tj. kompanijama nude da, ako im se ne svidi model vlasti unutar jedne grupe ostrva, mogu odvojiti svoje carstvo i jednostavno „otploviti dalje“.

Ipak, projekt je i dalje pod priličnim velom tajne kada je reč o uspostavljanju novih vlada…

Kritičari upozoravaju da je ovakav političko-socijalni sistem neodrživ i težak za izgradnju, da je samo reč o novim zagađivačima okeana i ljudima koji žele da pobegnu od plaćanja poreza.

Međutim, tehnološki geniji, među kojima je i slavni Peter Tijel, smatraju da su veštački gradovi na moru jedini odgovor na tmurnu klimatsku budućnost na našoj planeti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala