Nakon limuzine, „Kortež“ sprema i luksuzne motore

© Sputnik / Sergey Subbotin / Uđi u bazu fotografijaModeli automobila dizajnirani u okviru projekta "Kortež" prikazani u Centralnom naučno-istraživačkom centru za automobile i motore
Modeli automobila dizajnirani u okviru projekta Kortež prikazani u Centralnom naučno-istraživačkom centru za automobile i motore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska kompanija „Rosteh“, koja je proizvela limuzinu „Kortež“ za ruskog predsednika Vladimira Putina priprema novu seriju proizvoda – reč je o luksuznim motorima, a predviđa se da će prva serija biti predstavljena javnosti sledeće godine.
Automobil predsednika Rusije Aurus na ceremoniji inauguracije Vladimira Putina - Sputnik Srbija
Putin: Treba početi masovnu proizvodnju projekta „Kortež“ u Rusiji

Prema rečima šefa kompanije „Rosteh“ Sergeja Čemezova, već su završena pojedina ispitivanja, ali ostalo je još da se završe neke stvari, stoga je nemoguće pustiti ih u proizvodnju ove godine.

„Prototip već postoji, sada je na nama da napravimo inovacioni proizvod u skladu sa svim zahtevima bezbednosti“, rekao je.

Projekat „Kortež“ podrazumeva izradu modela niza reprezentativnih automobila — limuzina, putničkih automobila, terenaca i minivena za državne zvaničnike.

Prvi put Putin se u novoj limuzini vozio kada je išao na inauguraciju ove godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala