Dodik i Putin: Rusija snažno podržava Srpsku

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin i Milorad Dodik na samitu u Sankt Peterburgu
Vladimir Putin i Milorad Dodik na samitu u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Sankt Peterburgu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i izjavio da „Rusija snažno podržava Republiku Srpsku i to kroz poštovanje Dejtonskog sporazuma".

Navodi se da je Dodik uputio Putinu poziv da poseti Banjaluku, a da je njihov sastanak protekao u atmosferi prijateljstva i razmeni mišljenja o političkoj i ekonomskoj situaciji u Stpskoj, BiH i regionu.

Ruski predsednik Vladimir Putin na peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu 2018 - Sputnik Srbija
Putin ukazao na najveći paradoks savremenog sveta (video)

„Sama činjenica da je do sastanka došlo, u ovakvom danu punom obaveza za Putina, velika je stvar i pokazuje njegov odnos prema Republici Srpskoj", izjavio je Dodik za RTRS.

Navodi se da je Dodik pre sastanka održanog na maginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu ocenio da Srpska ima „prijatelja u velikoj Ruskoj Federaciji i u imenu njenog predsednika Putina, s kojim se u kontinuitetu godišnje sastaje barem dva puta".

On je istakao da njegovo prisustvo na Forumu u Sankt Peterburgu, čiji je pokrovitelj Putin, ima veliki značaj za Srpsku, jer se tamo masovno okupljaju biznismeni, državnici, političari, bankari i zvanice iz celog sveta.

Dodik se ranije sastao sa gubernatorom Sankt Peterburga Georgijem Poltavčenkom, kog je pozvao da dođe u Banjaluku na političko-privredni skup koji bi trebalo sa bude održan u septembru.
Tanjug
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala