Kratka poruka Kine Trampu i Kimu posle otkazivanja susreta

© AP Photo / Andy WongVojnik stoji tokom govora kineskog predsednika Si Đinpinga na ceremoniji otvaranja 19. kongresa Komunističke partije u Pekingu
Vojnik stoji tokom govora kineskog predsednika Si Đinpinga na ceremoniji otvaranja 19. kongresa Komunističke partije u Pekingu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Kine saopštilo je danas da Severna Koreja i SAD treba da pokažu strpljenje i da se „nađu na pola puta“.
Protest protiv Trampa u Seulu - Sputnik Srbija
Prva reakcija Severne Koreje na Trampovo povlačenje

To je saopšteno nakon što je američki predsednik Donald Tramp odustao od dugoočekivanog istorijskog susreta sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom 12. juna u Singapuru, zbog, kako je naveo, Kimove retorike, prenela je agencija Rojters.

Severnokorejska vlada je saopštila da je i dalje spremna na razgovore sa SAD „u bilo kom trenutku i formatu“, uprkos Trampovoj odluci.

Tramp je juče uputio pismo severnokorejskom lideru Kim Džong Unu u kojem ga obaveštava o svojoj odluci da otkaže samit sa njim, koji je bio planiran za 12. jun u Singapuru.

Tramp je u pismu naveo da je Severna Koreja „izgubila veliku šansu za trajni mir“, ali je istovremeno istakao da je spreman za pregovore u budućnosti.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala