Lavrov: Istraga o padu aviona MH17 podseća na slučaj „Skripalj“

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Istraga o padu aviona MH17 u Donbasu podseća na slučaj „Skripalj“ jer nema nikakvih dokaza da je Rusija u taj incident umešana, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

„To veoma podseća na slučaj sa trovanjem Skripalja, kada su rekli da Rusi vrlo verovatno stoje iza toga i u isto vreme dodali da je u toku istraga i da će biti potrebno još neko vreme“, rekao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, to je kao deža vi.

Kremlj - Sputnik Srbija
Kremlj: Kategorički odbacujemo optužbe o umešanosti u obaranje MH17

„Ali naši partneri još jednom su odlučili da spekulišu o smrti na stotine ljudi kako bi postigli svoje političke ciljeve, što ću ostaviti njihovoj savesti“, rekao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije razgovarao je i sa holandskim ministrom inostranih poslova o obaranju malezijskog „boinga“, te je rekao da je Rusija spremna na saradnju sa Holandijom, pod uslovom da ona bude transparentna i poštena.

Kako je rekao, ukoliko je Holandija rešila da spekuliše o tome kako bi ispunila određene političke ciljeve, onda neka im to bude na savesti.

Dodao je i da je Rusija poslala Holandiji mnoštvo informacija o padu „boinga“ u Ukrajini i odgovorila na sva pitanja tužilaštva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala