Makron Putinu: Dragi Vladimire, budite fleksibilni kao u džudou

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin i predsednik Francuske Emanuel Makron na peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu 2018
Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Francuske Emanuel Makron na peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu 2018 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Francuske Emanuel Makron uporedio je međunarodne odnose sa džudoom i pozvao je ruskog lidera Vladimira Putina da, u skladu s principima te borilačke veštine, ispolji fleksibilnost.
24.05.2018. Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Francuske Emanuel Makron na peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu 2018 - Sputnik Srbija
Makron: EU mora biti oprezna kada je reč o proširenju

„Rusija se sada priprema za Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje će biti održano za nekoliko dana. Gospodine predsedniče, dragi Vladimire, znamo da obožavate džudo. Znamo da Vi takođe znate da visoko cenite fleksibilnost koja se oslanja na kontrolu sopstvene snage, na takva svojstva kao što su volja karaktera i poštovanje prema protivniku. Hajde da delujemo i na međunarodnoj sceni vodeći se time“, rekao je Makron na plenarnom zasedanju Sanktpeterburškog međunarodnog ekonomskog foruma.

Prema njegovim rečima, Rusija i Francuska izrađuju plan dejstava koja će omogućiti da se nastavi saradnja dveju zemalja.

Makron je dodao da će to omogučćiti ne samo zaštitu odluka kao što je, na primer, Sveobuhvatni zajednički plan dejstava s Iranom, nego i izradu drugih mehanizama koji će povećati stabilnost u regionima kao što je Bliski istok. 

"I omogućiće nam, verovatno, da zajedno s Iranom rašimo druge probleme, recimo, balistički program Irana, kao i druga regionalna pitanja", naveo je Makron.


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala