My name is Yulia: Pogledajte pismo Skripaljeve ćerke

© AP Photo / Dylan MartinezJulija Skripalj tokom intervjua u Londonu
Julija Skripalj tokom intervjua u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija još uvek nije uverena u kakvom stanju se nalazi Julija Skripalj, da li je ona pod pritiskom i da li je dala svoju poslednju izjavu svojevoljno, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov u intervjuu za televiziju NTV. Rojters je objavio fotokopiju izjave Julije Skripalj u kojoj izjavljuje da želi da se vrati u Rusiju.
Julija Skripalj - Sputnik Srbija
Prvi intervju Julije Skripalj: Hoću kući!

„Britanska strana se dosad nije pridržavala Bečke konvencije. Rusija još uvek nije dobila konzularni pristup Juliji Skripalj. Ne možemo da budemo potpuno uvereni u kakvom se stanju ona nalazi, da li na nju bilo ko vrši pritisak, gde se ona nalazi… Da li je davala izjave sama“, rekao je Peskov na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

Peskov je dodao da Rusija ima sve osnove da ne veruje Londonu.

Agencija Rojters objavila je fotokopiju pismene izjave Julije Skripalj koja predstavlja kopiju sadržaja ekskluzivnog video-intervjua koji je pre toga dala agenciji. U njemu ćerka bivšeg pukovnika GRU izjavljuje da želi da se vrati u Rusiju.

​Julijino pismo napisano je rukom, a na kraju pisma je, navodno, njen potpis.

U pismu Julija Skripalj govori da je njeno lečenje nakon trovanja bilo „sporo i neverovatno bolno“. „Činjenica da je za naše trovanje upotrebljen nervni agens je šokantno“, naglašava ona. U pismu se navodi da ona namerava da neko vreme ostane u Velikoj Britaniji i pomogne u brizi oca koji je i dalje u bolnici. Ona, takođe, navodi da bi u daljoj budućnosti volela da se vrati u Rusiju.

​Ranije je na video-snimku za agenciju Rojters Julija Skripalj izjavila da očekuje da se vrati u Rusiju. Ona je spomenula i pomoć koju joj je ponudila Ambasada u Londonu, ali je istakla da u ovom trenutku ne želi da pribegava tim uslugama.

U britanskom gradu Solsberiju 4. marta su otrovani bivši pukovnik Glavne operativne uprave Rusije Sergej Skripalj, koji je radio za britanske obaveštajne službe, i njegova ćerka Julija. Britanska strana tvrdi da je u trovanje Skripaljevih supstancom A234 umešana Rusija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala