Odmazda Izraela: Napali su nas dronovima i zmajevima, hteli su da nas zapale

© REUTERS / Amir CohenAvion izraelske avijacije F-35
Avion izraelske avijacije F-35 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izraelska avijacija izvela je vazdušne napade u Pojasu Gaze na dva pomorska cilja i objekat „podzemne terorističke infrastrukture“ pokreta Hamas koji kontroliše enklavu kao odgovor na proboj grupe Palestinaca preko granice koja je zapalila vojne položaje.
Palestinci trče da se sakriju od suzavca tokom sukoba sa izraelskim snagama bezbednosti na granici Izraela i Pojasa Gaze - Sputnik Srbija
Palestina tužila Izrael u Hagu, stigao i odgovor

„Osim toga, napadi su izvedeni kao odgovor na kontinuirane pokušaje lansiranja bespilotnih letilica i zmajeva sa namerom da se izazovu požari na teritoriji Izraela“, ističe se u saopštenju izraelske vojske.

Palestinska agencija El Raj ranije je objavila da su među ciljevima izraelskog bombardovanja bila dva čamca u luci grada Gaze, od kojih je jedan izgoreo.

​U Pojasu Gaze su zbog preseljenja američke ambasade u Jerusalim počeli protesti. Izraelski vojnici otvorili su vatru na učesnike nereda koji su pokušali da se probiju preko granice. U neredima je ubijeno više od 60 Palestinaca.

Izrael smatra da je Hamas odgovoran za sve agresivne akcije iz Pojasa Gaze i zahteva od islamista da obezbede da sve palestinske frakcije poštuju primirje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala