Vučiću počasni doktorat u Bakuu: Za mene kažu da sam „taf gaj“, ali skoro sam zaplakao

© Tanjug / Dragan KujundžićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić prima poklon od studenata iz Azerbejdžana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prima poklon od studenata iz Azerbejdžana - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Bakuu je danas otvoren Centar za srpski jezik i kulturu na Azerbejdžanskom univerzitetu za jezike, a predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću je uručen počasni doktorat.
Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev i predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić s pola Vlade u Bakuu: Uspeli ste da sačuvate svoju zemlju

Vučića je dočekao dekan univerziteta Kamal Abdulaje. Predsednik je zatim prošao kroz špalir studenata koji su ga pozdravili ovacijama.

U razgovoru sa studentima kazao je da za njega kažu da je „taf gaj“, ali da je „skoro zaplakao kad su studenti pevali himnu Srbije“.

Takođe, naveo je i da je puno je naučio od kineskog predsednika Si Đinpinga.

„On mi je rekao: moraš svaki dan da radiš više i više, da učiš strane jezike, politiku… Novi dan donosi nove izazove. Ne možete da završite fakultet i očekujete dobar posao a da ništa više ne učite“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Bakuu sa predsednikom azerbejdžanskog parlamenta Oktajem Asadovom i najavio veoma brzo ukidanje viza za državljane Azerbejdžana kao deo stvaranja uslova za podizanje ukupne saradnje dveju zemalja.

Vučić je rekao da će biti mogućnosti da se saradnja podigne na viši nivo i zahvalio se za podršku teritorijalnoj celovitosti i integritetu Srbije.

© Tanjug / Dragan KujundžićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Aleksandar Vučić

„Imamo veliko poverenje u vaše rukovodstvo i predsednika i uveren sam da će Azerbejdžan kao prijateljska zemlja podržavati Srbiju. Mi ćemo učiniti sve i podržavati celovitost Azerbejdžana. Verujem u značajan progres u odnosima dveju zemalja“, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je naglasio da se poverenje gradi godinama i da je srećan što ima takvo poverenje sa predsednikom Ilhamom Alijevom.

„Uveren sam da će trgovinska razmena biti na znatno višem nivou narednih godina. Azerbejdžanski privrednici dosta su novca ulagali u region iz kog je Srbija i verujemo da će ulagati i u njima najprijateljskijusku zemlju na Balkanu“, poručio je Vučić.

Najavio je da će u roku od sedam dana biti ukinute vize za Azerbejdžance i izrazio nadu da će to biti dodatan podsticaj da dođu u Srbiju.

Tanjug

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala