Dva nova stadiona čekaju igrače i navijače u Nižnjem Novgorodu

© Sputnik / Nenad ZorićNekadašnji košarkaš, danas ministar sporta i omladine Nižnjenovgorodske oblasti Sergej Panov
Nekadašnji košarkaš, danas ministar sporta i omladine Nižnjenovgorodske oblasti Sergej Panov - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Nižnjem Novgorodu biće održano šest utakmica Svetskog prvenstva u fudbalu koje se ovog leta održava u Rusiji, pa je u Ruskom domu u Beogradu nekadašnji košarkaš CSKA iz Moskve a danas ministar sporta i omladine Nižegorodske oblasti Sergej Panov govorio o infrastrukturi i ostalim pripremama za utakmice u ovom gradu.

U Nižnjem Novgorodu biće odigrani i meč osmine i četvrtine finala Svetskog prvenstva u fudbalu.

„Stadion Lokomotive je rekonstruisan, a dva stadiona su izgrađena potpuno nova. Njih će koristiti dečje sportske škole. Izgrađen je novi aerodrom, a uskoro se očekuje i otvaranje stanice metroa u blizini stadiona. Obnovljen je vozni park gradskog prevoza, za prevoz igrača i navijača, kao i nekoliko vagona za metro“, naveo je Panov u Ruskom domu u Beogradu.

Izgrađeni su i novi hoteli, nabrojao je dalje taj proslavljeni košarkaš, a postoji i veliki broj soba za sve koji dođu na Svetsko prvenstvo. Cene soba nisu podignute i to se strogo kontroliše da ne bi bilo dizanja cena za turiste i navijače, istakao je Panov, a uložen je veliki broj sredstava da se obnovi grad, da se obnove fasade i putevi, i ti radovi se isto privode kraju.

© Sputnik / Nenad ZorićPromocija Nižnjeg Novgoroda kao grada domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu 2018.
Promocija Nižnjeg Novgoroda kao grada domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. - Sputnik Srbija
Promocija Nižnjeg Novgoroda kao grada domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu 2018.

 

„Volonteri u ovom gradu takođe učestvuju u organizaciji prvenstva. Postoje dve grupe volontera — jedna će voditi ljude kroz grad i pokazivati im sve znamenitosti, a druga grupa će biti raspoređena po sportskim objektima pa će znati više informacija o samom prvenstvu“, dodao je Panov.

Jedna od bitnih tačaka biće i i festival navijača koji će biti održan na trgu, gde može da stane oko 15.000 ljudi, a kako sugeriše Panov, očekuje se bogat program, koncerti i brojne druge atrakcije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala