EU nam otvorila vrata za roming, ali...

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaMesindžer Telegram
Mesindžer Telegram - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evropska unija je Srbiji „otvorila vrata“ potpisanom izjavom na samitu u Sofiji o romingu, koji se odnosi na ceo region Zapadnog Balkana, ali njegovo ukidanje će trajati, to je dugotrajan proces sa mnogo faza, rekao je danas ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.
Zastava Evropske unije ispred zgrade Evropskog parlamenta u Briselu - Sputnik Srbija
Šest novih inicijativa Brisela za Balkan

„Ovo je mali korak, potpisana je izjava o romingu u dve stavke. Jedna je roming koji se odnosi na region Zapadnog Balkana. Mi smo pre tri godine potpisali sa BiH, Crnom Gorom i Makedonijom sporazum o snižavanju cena, a sada EU želi da se to odnosi na ceo region Zapadnog Balkana. Druga stavka se tiče ukidanja rominga za Zapadni Balkan kada naši građani putuju u zemlje EU i to će, da se razumemo, potrajati“, kazao je ministar Ljajić u dnevniku RTS-a.

Kako je dodao, sada su za Srbiju „po prvi put malo odškrinuta vrata, ali će ovo, sasvim sigurno, trajati“.

„Mi ćemo biti uporni u tome. Građani treba da znaju da to neće biti ni brzo, ni lako, ni jednostavno, niti će se to desiti sutra ili prekosutra niti u ovoj turističkoj sezoni“, rekao je Ljajić.

Broj telefonskih prevara u Moskvi je u poslednje tri godine porastao čak tri puta. - Sputnik Srbija
Brisel za smanjenje cena rominga na Zapadnom Balkanu

On je kazao da do ukidanja rominga u EU za regiona Zapadnog Balkana postoji mnogo faza.

„Ja sam u najavi tog skupa (samita u Sofiji) govorio da je zemljama EU trebalo 10 godina da se dogovore sa telekomunikacionim operaterima oko ukidanja rominga u zemljama Unije, a zamislite sad da ta direktiva treba da važi za zemlje koje su u postupku pristupanja“, istakao je ministar.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala