Real opet prvak Evrope

© Sputnik / Aleksej Filippov / Uđi u bazu fotografijaIgrač Reala Luka Dončić
Igrač Reala Luka Dončić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Real Madrida pobedili su večeras Fenerbahče rezultatom 85:80 (21:17, 17:23, 25:15, 22:25) i osvojili trofej Evrolige na završnom turniru u Beogradu.
Turski navijači - Sputnik Srbija
Da li je Željko Obradović idealno rešenje za CSKA iz Moskve

Kraljevski klub vratio je krunu, upravo od ekipe iz Istanbula, i po 10. put u klupskoj istoriji popeo se na krov Evrope.

Pravo finale viđeno je u prepunoj „Štark areni“, u atmosferi kao da je domaćin Fenerbahče jer je skoro cela bila u žutom, ali se Real izdigao iznad ambijenta i pokazao zašto je broj jedan na Starom kontinentu, računajući i rekordnu „La desimu“.

Pobedu je Real ostvario i protiv najuspešnijeg evropskog trenera svih vremena Željka Obradovića, čoveka koga je večeras nadigrao učenik Pablo Laso „realovskom“igrom i šuterskom rapsodijom, diktirajući tempo skoro ceo duel.

CSKA - Real Madrid - Sputnik Srbija
Real nadigrao CSKA, sa Fenerbahčeom za titulu u Beogradu

Dominirao je, po navici, najkorisniji igrač sezone Luka Dončić sa 15 poena, koliko je imao i Fabijen Kozer, koji je mogao da bude tragičar u finišu jer je promašio oba penala, ali je odbitak u koš ubacio Trej Tompkins za veliko slavlje Madriđana. U ekipi Fenerbahčea odskočio je Nikolo Meli sa 26 poena.

Bez trofeja ostali su Fenerovi Srbi Nikola Kalinić (sedam poena) i Marko Gudurić (bez poena).

Prethodno je u borbi za treće mesto Žalgiris savladao moskovski CSKA 79:77, uz 15 pogodaka Vasilija Micića.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala