Nemački mediji: Da li je Putin uvredio Merkelovu

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel
Predsednik Rusije Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novinari nemačkog tabloida „Bild“ videli su „skriveni smisao“ u poklonu koji je predsednik Rusije Vladimir Putin uručio kancelarki Nemačke Angeli Merkel.
Predsednik Rusije Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel pre sastanka u Sočiju - Sputnik Srbija
Nemački mediji: Putin je gospodar svetske političke scene

Autor članka je kritički ocenio sastanak dva lidera, uporedivši ga sa „diplomatskim duelom“. On kaže da je, na rečima, to je bio radna poseta, a na delu „razmena udara“ koja je, kako se navodi iz članka, počela je odmah na pragu sočinske rezidencije Bočarov ručej. Novinar je siguran da buket koji je dobila kancelarka Nemačke nije baš to što se čini.

„Liči na ljubaznost, ali je u stvori uvreda“, navodi se u članku.

Autor materijala je objasnio da vodeći političari sveta treba da stegnu ruku jedni drugom, a ne poklanjaju bukete. On je ubeđen da je cveće bilo potrebno kako bi podsetilo Merkelovu da je ona žena. Po nepoznatim razlozima, novinar je to video kao uvredu.

Juče je „Bild“ objavio članak u kojem je kritikovao posetu Merkelove Sočiju, naglasivši da je tokom njihovog sastanka Putin uspeo da joj ukaže da je on domaćin na međunarodnoj političkoj areni.

„Bild“ je poznat po vrlo negativnim stavovima prema Rusiji. Često list koristi i nekorektne, čak i uvredljive izraze.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala