Stigao „Muhamed“: Izetbegović nazvao Erdogana Božjim izaslanikom

© AP PhotoBakir Izetbegović i Redžep Tajip Erdogan
Bakir Izetbegović i Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u Sarajevu je na jedinom predizbornom skupu pozvao pristalice da glasaju na predsedničkim i parlamentarnim izborima u Turskoj, a to je učinio i predsednik Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, nazivajući gosta „Božjim izaslanikom“.
Predsednik RS Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Dodik: Erdogan veliki državnik, ali...

Erdogan je raspisao vanredne predsedničke i parlamentarne izbore u svojoj zemlji i pokušava da privuče glasove više miliona Turaka koji žive u državama Yapadne Evrope i imaju pravo glasa u Turskoj.

Nemačka, Austrija i Holandija ranije su zabranile na da se na njihovoj teritoriji održavaju predizborni skupovi Erdoganove Stranke pravde i razvoja (AKP), pa je za takav događaj odabrano Sarajevo, gde su organizovano stigle hiljade Turaka, uglavnom upravo iz tih zemalja.

Erdoganov ulazak u dvoranu „Zetra“ njegovi simpatizeri dočekali su na nogama i uz gromoglasno odobravanje, mašući turskim zastavama i njegovim fotografijama.

Turski predsednik kritikovao je evropske zapadne države jer su zabranile okupljanja njegovih pristalice.

BiH je, za razliku od njih, istinska demokratska država, poručio je Erdogan i istakao istorijske veze dveju država.

„Narod BiH je ovime pokazao da naše viševekovno prijateljstvo i zajedništvo traje i da će i dalje trajati“, rekao je Erdogan, poručivši kako je došlo vreme da se celoj Evropi pokaže snaga Turske.

„Glas koji se čuje iz Sarajeva nagoveštaj je predstojećeg uspeha“, kazao je Erdogan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala