Stravični snimci s Kube: Da li je ovo uzrok tragedije u kojoj je poginulo više od 100 ljudi

© AP Photo / Ramon EspinosaMesto pada aviona na Kubi
Mesto pada aviona na Kubi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kubanski predsednik Migel Dijaz Kanel saopštio je da je formirana specijalna komisija koja će utvrditi uzrok avionske nesreće u kojoj je poginulo više od 100 ljudi.
Srušio se kubanski putnički avion sa 104 putnika, ima preživelih - Sputnik Srbija
Prvi snimci: Srušio se kubanski putnički avion sa 104 putnika, ima preživelih

„Boing 737“ u kojem su se nalazila 104 putnika i šest članova posade srušio se i izgoreo u petak, 18. maja, ubrzo posle poletanja sa međunarodnog aerodroma „Hoze Marti“ u Havani, a tri osobe su preživele, navodi AP.

Istražitelji pregledaju ostatke aviona kako bi pronašli eventualne tragove o uzroku pada aviona. RT prenosi navode lokalnih medija koji se pozivaju na svedoke i tvrde da je avion navodno udario u dalekovod.

To je najgora avionska nesreća na Kubi u poslednje tri decenije i treća velika nesreća te vrste od 2010. godine, podseća AP.

Nebo je bilo oblačno i na aerodromu je padala kiša u vreme nesreće, a kubanska državna televizija javila je da je avion star 39 godina naglo skrenuo udesno nakon poletanja za grad Olgin, na istoku Kube.

Državna avio-kompanija „Kubana de avijasion“ čiji je avion pao, ima generalno dobar bilans bezbednosti, ali je poznata po kašnjenjima i otkazivanjima letova, a mnoge svoje avione je povukla iz saobraćaja zbog problema sa održavanjem proteklih meseci, pa je zato bila prinuđena da iznajmljuje čarter avione od drugih kompanija, navodi AP.

Meksičke vlasti su saopštile je da je „Kubana de avijasion“ avion iznajmila od meksičke kompanije „Aerolajns Damojh“, kao i da su posadu činili Meksikanci.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala